Povești cu Profit

Retragere de peste 2,2 milioane euro din compania-mamă a complexului spa Therme

Retragere de peste 2,2 milioane euro din compania-mamă a complexului spa Therme

ieri, 12:03

Cetățeanul german Johann Thaddäus Spegel, în vârstă de 88 de ani, își va ceda întreaga participație de 50,4% din capitalul BSH Geothermie, care controlează Therme Nord București, unui alt asociat la companie, firma germană STL Beteiligungs-AG, contra unei sume de peste 2,2 milioane euro.

 • OMV Petrom pune pe masă un contract de ecologizare post-exploatare petrolieră ce poate depăși 180 milioane lei
  OMV Petrom pune pe masă un contract de ecologizare post-exploatare petrolieră ce poate depăși 180 milioane lei
  ieri, 12:00

  Potrivit ultimelor date publice disponibile, la finalul anului 2015, OMV Petrom avea constituite provizioane de mediu în sumă totală de aproape 213 milioane lei, reprezentând estimarea costurilor proiectelor de mediu pe care compania avea obligația să le implementeze, inclusiv costuri de dezafectare și restaurare.

 • Exporturile de produse agroalimentare în Italia au scăzut cu un sfert anul trecut
  Exporturile de produse agroalimentare în Italia au scăzut cu un sfert anul trecut
  ieri, 12:00

  Valoarea exporturilor de produse agroalimentare românești către Italia, Bulgaria și Olanda au scăzut în primele 11 luni din 2016 cu 25%, 3,6%, respectiv 1,5%, față de aceeși perioadă din 2015, deși România a exportat în perioada ianuarie-noiembrie 2016 aceleași cantități de produse agroalimentare ca în primele 11 luni din 2015, arată datele transmise de Institutul Național de Statistică(INS) la solicitarea News.ro.

 • Netflix oferă o nouă perioadă gratuită de testare
  Netflix oferă o nouă perioadă gratuită de testare
  ieri, 11:50

  Netflix le oferă utilizatorilor care nu au mai folosit serviciul în ultimele luni o nouă perioadă de testare precum cea de la momentul lansării serviciului în România.

 • Piața apartamentelor de lux din Manhattan este o catastrofă, spune un investitor în imobiliare
  Piața apartamentelor de lux din Manhattan este o catastrofă, spune un investitor în imobiliare
  sâmbătă, 15:18

  Șeful fondului de investiții în real estate Starwood Property Trust, spune că segmentul apartamentelor de lux din cea mai râvnită zonă a New York-ului s-a deteriorat abrupt în ultimele luni, iar piața închirierilor este slabă.

 • VIDEO&FOTO Perspectivă de la Viena: Medicii români sunt bine pregătiți, realizează operații de top, dar tratamentul post-operator este deficitar
  VIDEO&FOTO Perspectivă de la Viena: Medicii români sunt bine pregătiți, realizează operații de top, dar tratamentul post-operator este deficitar
  sâmbătă, 13:00

  Doctorii de la Wiener Privat Klinik, instituția medicală care tratează foarte mulți români, spun că mulți dintre pacienții lor au beneficiat de tratamente bune acasă, dar infrastructura spitalelor din țară lasă loc unor cazuri de recidivă.

 • Serinus a atras o finanțare de 19 mil. dolari pentru proiectele de gaze din România și Tunisia
  Serinus a atras o finanțare de 19 mil. dolari pentru proiectele de gaze din România și Tunisia
  sâmbătă, 12:53

  Serinus Energy, care are în concesiune perimetrul gazifer Satu Mare, a atras 25,2 milioane dolari canadieni (19,2 milioane dolari americani) din vânzarea de acțiuni, fondurile urmând să fie folosite pentru finanțarea proiectelor din România și Tunisia, inclusiv pentru construcția unei unități de producție gaze în județul transilvănean, la Moftin.

 • Asociația service-urilor auto: ASF a devenit mai îngăduitoare cu abaterile asigurătorilor după înghețarea tarifelor RCA
  Asociația service-urilor auto: ASF a devenit mai îngăduitoare cu abaterile asigurătorilor după înghețarea tarifelor RCA
  sâmbătă, 12:16

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a devenit mai îngăduitoare cu asigurătorii după plafonarea tarifelor RCA și aplică amenzi relativ mici în raport cu veniturile obținute în caz de abateri, iar anumite drepturi obținute de asigurați în urma aplicării legii RCA nu sunt bine promovate și aplicate, a declarat, pentru News.ro, președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

 • Peste 1.500 de clienți austrieci ai Raiffeisen vor fi aduși de bancă cu charterele în vacanță în România
  Peste 1.500 de clienți austrieci ai Raiffeisen vor fi aduși de bancă cu charterele în vacanță în România
  sâmbătă, 12:00

  Un turoperator austriac care aparține de banca Raiffeisen va aduce în luna mai în România, cu charterele, peste 1.500 de turiști, majoritatea acestora fiind clienți ai băncii. Austriecii vor veni pentru sejururi de șase nopți, din care trei pentru circuite culturale și trei pentru o croazieră în Delta Dunarii, a declarat pentru Profit.ro Simion Giurcă, directorul Biroului de Promovare de Turistică al României la Viena.

 • STUDIU Ce afaceri fac românii în cuplu
  STUDIU Ce afaceri fac românii în cuplu
  sâmbătă, 11:34

  Din cele 1,4 milioane de companii înregistrate în România, 9% sunt deținute de cupluri și au o cifră medie de afaceri de 659.000 de lei, potrivit unui studiu Creditinfo, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.