Povești cu Profit

Ministerul Sănătății lucrează la reglementarea obligativității firmelor de a asigura medicamente în primul rând pe piața internă

Ministerul Sănătății lucrează la reglementarea obligativității firmelor de a asigura medicamente în primul rând pe piața internă

vineri, 16:06

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că este ”foarte determinat” să facă ordine în domeniul comerțului cu medicamente și că se vor adopta ”cu siguranță” reglementări privind obligativitatea firmelor de a asigura medicamente în primul rând pe piața internă.

 • Bitcoin a atins un nivel record de peste 1.200 de dolari pe unitate
  Bitcoin a atins un nivel record de peste 1.200 de dolari pe unitate
  vineri, 16:03

  Moneda virtuală bitcoin a atins vineri un nivel record de 1.200 de dolari, investitorii anticipând că autoritățile americane de reglementare a sectorului financiar vor aproba pentru prima oară listarea la bursă a unui fond pentru bitcoin, relatează Reuters.

 • Trump a numit China ”marele campion” al manipulării valutei
  Trump a numit China ”marele campion” al manipulării valutei
  vineri, 15:54

  Președintele american Donald Trump a declarat joi că China este ”marele campion” al manipulării valutei, la câteva ore după ce noul secretar al Trezoreriei a promis o abordare mai metodică în analizarea practicilor Beijingului în domeniul schimbului valutar, transmite Reuters.

 • Boeing construiește prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în Marea Britanie
  Boeing construiește prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în Marea Britanie
  vineri, 15:53

  Boeing va construi prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în nordul Angliei, a anunțat vineri producătorul american de aeronave. Fabrica presupune o investiție de peste 20 milioane lire sterline (25 milioane dolari) și va produce componente high-tech pentru modelele 737, 737 MAX și 777.

 • ANCOM vrea să afle ce localități din România nu au încă rețea de internet în bandă largă
  ANCOM vrea să afle ce localități din România nu au încă rețea de internet în bandă largă
  vineri, 15:47

  Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat vineri că a lansat în consultare publică o listă de 1.148 de localități din România, de până în 20.000 de locuitori, pentru a stabili care dintre acestea nu sunt încă acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

 • Directorul Institutului Cantacuzino: În cel mai optimist scenariu, în 2018 vom relua producția de vaccin antigripal
  Directorul Institutului Cantacuzino: În cel mai optimist scenariu, în 2018 vom relua producția de vaccin antigripal
  vineri, 15:43

  Producția națională de vaccin antigripal ar putea fi reluată, în cel mai optimist scenariu, în 2018, în condițiile în care anul în curs este destinat retehnologizării, iar primele teste de vaccin realizate experimental în decembrie 2016 sunt încurajatoare, a declarat, vineri, pentru News.ro, directorul general al Institutului Cantacuzino, Alexandru Filip Vladimirescu.

 • Ministerul Muncii: Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește
  Ministerul Muncii: Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește
  vineri, 15:18

  Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește, în condițiile în care angajatorii ar putea primi de la stat, prin finanțare europeană, valoarea în lei a 250 de euro pentru fiecare persoană angajată în ucenicie și echivalentul în lei a 300 de euro pentru fiecare stagiar, cu condiția eliberării certificatelor de ucenic și stagiar, potrivit Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

 • România începe anul pe un munte de bani
  România începe anul pe un munte de bani
  vineri, 15:00

  Cantitatea de bani din sistemul financiar românesc este cu 9% mai mare decât în urmă cu un an, creația monetară fiind susținută de emisiunile de titluri de stat și de creditul pentru locuințe în lei. Cele aproape 26 miliarde de lei ar urma să se regăsească în rata măsurată a inflației. „O să fie presiune pe prețuri din toate părțile”, spune un analist financiar.

 • VIDEO Un iPhone 7 Plus a luat foc din senin. Apple investighează problema
  VIDEO Un iPhone 7 Plus a luat foc din senin. Apple investighează problema
  vineri, 13:55

  Apple investighează în prezent cazul unui iPhone 7 Plus care a explodat, după ce incidentul a fost filmat și postat pe Twitter.

 • EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate
  EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate
  vineri, 12:45

  Guvernul pregătește pentru proprietarii de mașini, în locul timbrului de mediu, introducerea unei taxe de poluare sub formă de vignetă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului, șoferii urmând să aibă acces în diferite zone ale marilor orașe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz. Sistemul este deja aplicat în Germania și pregătit acum și pentru România. Surse oficiale confirmă informația.