Agribusiness

Berlinul oprește vânzarea terenurilor din fosta Germanie de Est

Berlinul oprește vânzarea terenurilor din fosta Germanie de Est

11 apr 2024

Terenurile arabile și forestiere din Germania de Est deținute de guvernul federal vor fi în viitor doar închiriate și nu vor mai fi vândute.

  • Fermierii din SUA iau măsuri după ce gripa aviară a fost depistată la vaci
    Fermierii din SUA iau măsuri după ce gripa aviară a fost depistată la vaci
    11 apr 2024

    Producătorii de lapte din Statele Unite au început să ia măsuri, în unele cazuri radicale, pentru a încerca să oprească răspândirea gripei aviare la animalele lor, după ce aceasta a fost depistată în cirezi de vaci din mai multe state americane, relatează Reuters. Agenția de presă amintește că gripa aviară a decimat ferme de păsări din întreaga lume începând cu 2022 și a fost depistată la o serie de animale, de la foci, la vulpi și sconcși.

  • Reacția IKEA la acuzațiile de distrugere a pădurilor din România
    Reacția IKEA la acuzațiile de distrugere a pădurilor din România
    11 apr 2024

    IKEA susține că nu acceptă utilizarea de lemn provenit din păduri virgine și cvasi-virgine, protejate de lege, în produsele companiei și respinge acuzațiile Greenpeace precizând că acestea creează confuzie prin interpretarea diferită a noțiunilor de "păduri mature" și "păduri cu caracter primar".

  • ANUNȚ Vin primele cireșe românești. La ce preț vor fi puse pe piață
    ANUNȚ Vin primele cireșe românești. La ce preț vor fi puse pe piață
    11 apr 2024

    Primele cireșe românești vor inunda piața la finalul lunii viitoare. Fructele scoase la comercializare până atunci sunt fie din import, fie sunt cantități limitate obținute de la culturi de cireș în solar, a explicat ing. Marius Roman, fondatorul Pepinierelor Roman.

  • Parlamentul European votează pentru indicarea pe etichete a originii mierii
    Parlamentul European votează pentru indicarea pe etichete a originii mierii
    11 apr 2024

    Parlamentul European a votat în favoarea unor măsuri care să faciliteze identificarea originii mierii, informează dpa.

  • Uniunea Crescătorilor de Păsări și mai multe companii se angajează să își modifice statutul de funcționare, în urma unei investigații a Consiliului Concurenței
    Uniunea Crescătorilor de Păsări și mai multe companii se angajează să își modifice statutul de funcționare, în urma unei investigații a Consiliului Concurenței
    11 apr 2024

    Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) și mai multe companii pentru a înlătura îngrijorările concurențiale identificate care au condus la declanșarea investigației vizând comportamentul producătorilor și/sau comercianților de carne de pasăre, precum și al asociației din care aceștia fac parte care ar fi participat la schimburi de informații sensibile, în cadrul unor întâlniri ale asociației, iar companiile ar fi intenționat să limiteze livrările de carne de pasăre, ceea ce ar fi putut restrânge concurența pe piața din România.

  • Ceapa din Ucraina, vândută în piețele românești
    Ceapa din Ucraina, vândută în piețele românești
    11 apr 2024

    Ceapa din Ucraina a devenit unul dintre produsele vândute în România, care anterior importa din Republica Moldova.

  • Greenpeace acuză IKEA că ar fi implicat în "distrugerea pădurilor din România". Mesajul companiei
    Greenpeace acuză IKEA că ar fi implicat în "distrugerea pădurilor din România". Mesajul companiei
    10 apr 2024

    Organizația de mediu Greenpeace a acuzat retailerul suedez IKEA că este implicat în distrugerea pădurilor străvechi din România pentru producția de mobilier, acuzații pe care IKEA a spus că le analizează cu seriozitate, informează DPA.

  • Producția de carne de porc a crescut
    Producția de carne de porc a crescut
    10 apr 2024

    Producția de carne de porc a României s-a majorat în luna februarie 2024 cu 10,56%, față de luna precedentă, și cu 2,34% față de februarie 2023, totalizând 22.597 tone, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

  • ANSVSA: Amenzi de aproape 2 milioane de lei în industria alimentară
    ANSVSA: Amenzi de aproape 2 milioane de lei în industria alimentară
    10 apr 2024

    Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 1,973 milioane de lei în industria alimentară în luna martie 2024, ca urmare a neregulilor constatate și a încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor.