Administrația Trump a anunțat un pachet de ajutoare pentru fermieri de 16 miliarde de dolari, pentru a compensa impactul războiului comercial cu China

Administrația Trump a anunțat un pachet de ajutoare pentru fermieri de 16 miliarde de dolari, pentru a compensa impactul războiului comercial cu China
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2019

AdministrațiaTrump a prezentat joi un pachet de ajutoare în valoare de 16 miliarde de dolari destinat fermierilor, pentru a compensa pierderile provocate de războiul comercial cu China din ultimele zece luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plățile către fermieri vor fi stabilite în funcție de locul unde au loc activitățile și nu de ce plante cultivă, scrie News.ro.

Pachetul, care va fi cheltuit în mare pe plăți directe, a surprins cultivatorii și traderii, care se așteaptau să audă despre plăți separate pentru soia, porci, porumb și alte culturi.

Topul companiilor cu cele mai mari suprafețe de teren concesionate de la stat CITEȘTE ȘI Topul companiilor cu cele mai mari suprafețe de teren concesionate de la stat

Fermierii, care au contribuit la vitoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2016, au fost printre cei mai loviți de disputa cu China, care era la un moment dat o destinație pentru peste 60% din exporturile de soia ale SUA.

Conflictul comercial, care a escaladat luns trecută după ce Washingtonul și Beijingul au majorat tarifele, a lăsat fermierii americani cu o cantitate record de soia, după sistarea achizițiilor de către China.

Autoritățile americane au anunțat joi că vor efectua plăți directe în valoare de 14,5miliarde de dolari, în trei tranșe, prima fiind programată pentru sfârșitul lunii iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
ajutoare fermiei