Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale suspendă evaluarea pentru proiectele de investiții în infrastructura agricolă

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale suspendă evaluarea pentru proiectele de investiții în infrastructura agricolă
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2016

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), instituția responsabilă cu gestionarea fondurilor europene destinate dezvoltării rurale, a suspendat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru investițiile în infrastructura agricolă și rutieră, după ce luni corpul de control al ministrului Agriculturii a început o anchetă privind modul de depunere online a proiectelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anunțul privind declanșarea controlului a fost lansat vineri seara, fiind anunțat că, până la finalizarea anchetei, sesiunea de evaluare a proiectelor a fost suspendată.

Controlul a fost declanșat după ce bugetul pus la dispoziție pentru acest an de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a fost epuizat în primele 6 minute de la deschiderea sesiunii, fiind anunțat că au fost depuse 25 de proiecte în valoare cumulată de 24,4 milioane de euro.

Luni, corpul de control al ministrului Agriculturii a început verificări, în urma sesizărilor formulate de către solicitanții care nu au reușit să depună proiectele de investiții pregătite, scrie News.ro.

“Procedura de evaluare a fost suspendată pentru a se verifica desfășurarea procesului de depunere a proiectelor pe cele două componente. Verificările se fac în paralel atât de către AFIR, prin direcțiile proprii cu atribuții în domeniu, cât și de Corpul de Control al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale”, se arată în comunicatul AFIR.

Submăsurile afectate sunt cele privind investițiile în dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice – componenta de infrastructura de acces agricolă și submăsura privind investițiile în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – componenta de infrastructura rutieră.

Oficialii agenției spun că niciuna dintre sesiunile deschide până în acest moment, care au încă fonduri disponibile neangajate prin propuneri de proiecte de investiții depuse pe site-ul AFIR de către potențiali beneficiari, nu au fost închise.

viewscnt
Afla mai multe despre
afir
infrastructura agricola