APIA plătește vineri fermierilor 13,6 milioane euro pentru schemele din sectorul vegetal

APIA plătește vineri fermierilor 13,6 milioane euro pentru schemele din sectorul vegetal
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2016

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua, vineri, plăți de 13,6 milioane euro către 27.273 de fermieri care au depus cereri unice de plată în campania 2015, plăți aferente schemelor din sectorul vegetal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

APIA precizează, într-un comunicat transmis vineri News.ro, că joi avea pregătite pentru plată 536.160 cereri unice în sumă totală estimată de 300 milioane euro, bani ce urmează să intre în conturile fermierilor săptămâna viitoare, scrie News.ro

Plățile se efectuează progresiv, începând de vineri, pe măsură ce dosarele fermierilor sunt procesate și validate pe tot fluxul de lucru din cadrul sistemului informatic, pentru fiecare schemă de plată pentru care s-a făcut solicitarea.

Schemele care se autorizează la plată sunt: schema de plată unică pe suprafață în cuantum de 79,73 euro/ha, plata pentru tinerii fermieri în cuantum de 19,93 euro/ha, plata pentru micii fermieri care au până la 7 ha în cuantum de maxim 1.250 euro și schema de ajutoare naționale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplată de producție, în cuantum de 19,19 euro/ha.

ANAF a modificat pragul de la care publică numele datornicilor: Va fi 1.500 lei pentru persoane fizice și 10.000 lei pentru firme mici CITEȘTE ȘI ANAF a modificat pragul de la care publică numele datornicilor: Va fi 1.500 lei pentru persoane fizice și 10.000 lei pentru firme mici

„Pe măsură ce dezvoltarea sistemului informatic va permite, APIA va autoriza și plata celorlalte scheme de plăți directe, ajutoare naționale tranzitorii și măsuri de dezvoltare rurală”, precizează APIA, în comunicatul citat.

APIA a efectuat, în noiembrie 2015, plățile în avans pe suprafață autorizând la plată suma de 255,4 milioane euro pentru 602.159 de fermieri. Diferența de plată de 1,34 miliarde euro aferentă plăților directe pe suprafață, până la plafonul financiar alocat României în Campania 2015 care este în valoare de 1,59 miliarde euro, se va efectua până la 30 iunie 2016.

Schemele/măsurile de sprijin pe suprafață sunt finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și din Bugetul Național (BN), prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
fermieri