Bani pentru fermieri

Bani pentru fermieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2020

Fermierii ar putea primi un ajutor de stat de 54 milioane lei în acest an pentru creșterea animalelor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Fermierii ar putea primi un sprijin financiar de 54,04 milioane lei în acest an, potrivit unui proiect de Hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, publicat în dezbatere de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. ”Repartizarea sumelor pe specii se realizează proporțional cu sumele solicitate prin cererile inițiale anuale, respectiv 25,01 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, și 29,03 milioane lei pentru speciile ovine și caprine, și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2020”, arată nota de fundamentare consultată de News.ro.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrului genealogic, precum și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului.

Tranzacție: Compania daneză Givesco preia grupul Sam Mills, controlat de \ CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania daneză Givesco preia grupul Sam Mills, controlat de "regele morăritului" Ioan Arcadie, deținătorul brandurilor Tortilla Chips și Pasta d'oro

Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenționate întreprinderilor individuale și familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care dețin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum și persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii animalelor. ”Intensitatea ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor menționate anterior este: de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice; de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terți sau în numele unor terți pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului”, mai arată documentul.

Solicitanții ajutorului de stat sunt asociații sau organizații de crescători de animale care prestează serviciile menționate anterior, acreditate de către Agenția Națională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" pentru întocmirea și menținerea registrelor genealogice ale raselor de animale și/sau pentru determinarea calității genetice a raselor de animale.

De asemenea, solicitanții trebuie să încheie cu beneficiarii, crescători de animale, cărora le prestează serviciile menționate anterior contracte care să cuprindă specia, rasa și numărul de animale, serviciile prestate și tariful acestora.

Durata de aplicare a schemei de ajutor de stat pentru acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrului genealogic, precum și a costurilor aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului este 2015 – 2020, pentru care valoarea maximă este de 759,25 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri