Cioloș: Guvernul pregătește un pachet de măsuri care să limiteze defrișările ilegale

Cioloș: Guvernul pregătește un pachet de măsuri care să limiteze defrișările ilegale
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2016

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, miercuri seară, la TVR, că Guvernul pregătește un pachet de măsuri care să limiteze defrișările ilegale și care să permită statului să aibă un control mai strict al tăierilor de copaci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Pregătim un pachet de măsuri care să limiteze defrișările ilegale și care să permită statului un control mai strict al tărierilor în general. Un pachet care va include și măsuri legislative, dintre care pe unele le-ați văzut. Astăzi am adoptat o Ordonanță de Urgență prin care am crescut nivelul sancțiunilor pentru cei care nu-și fac treaba în a menține în condiții legale pădurile, în a păzi pădurile, în a le exploata ilegal. (...) Am venit cu o măsură de sprijin financiar pentru acea parte din pădurile private are sunt în afara oricărui control și oricărui supraveghere”, a spus Cioloș la TVR, conform News.ro.

Premierul a mai spus că mai sunt și alte tipuri de sancțiuni pentru amenajamentele silvice și a avut discuții, în acest sens, cu Ministerul Mediului, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Agriculturii și Ministerul de Justiție.

”Mai sunt și alte tipuri de măsuri legate de așa-numitele amenajamente silvice. Asta ănseamnă un plan de întreținere a parcelelor de păduri pe  mai mulți ani pe baza cărora se pot face tăieri. Acolo sunt o serie de neclarități, chiar de ilegalități în modul de elaborare a acestor planuri și aici pregătim o serie de măsuri”, a mai spus premierul.

Guvernul a reintrodus scutirea de la plata impozitelor locale pentru soțiile veteranilor de război și soții văduvelor de război CITEȘTE ȘI Guvernul a reintrodus scutirea de la plata impozitelor locale pentru soțiile veteranilor de război și soții văduvelor de război

El a precizat că se va ajunge la o informatizare a sistemului care va urmări tot ceea ce se întâmplă pe o parcelă pe care se exploatează material lemnos.

”Am cerut să avem o legislație în așa fel încât pe fiecare parcelă pe care exploatează material lemnos să avem la capătul parcelei o pancartă pe care să scrie în baza cărei autorizații se fac tăieri, ce anume se taie, ce cantitate”, a mai spus Cioloș.  

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
taieri ilegale de paduri
ciolos