Crescătorii de nurci din Danemarca vor fi sprijiniți cu 2,5 miliarde de euro

Crescătorii de nurci din Danemarca vor fi sprijiniți cu 2,5 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2021

Danemarca, odată primul exportator mondial de blănuri de nurcă dar care a interzis creșterea nurcilor până în 2022 pentru a lupta împotriva Covid-19, va indemniza această industrie cu până la 19 miliarde de coroane (2,5 miliarde de euro), au anunțat luni autoritățile de la Copenhaga, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul "dă crescătorilor și companiilor conexe o bună posibilitate de a merge înainte. Crescătorii de nurci au întreprins o sarcină majoră pentru sănătatea publică și binele comun", a afirmat ministrul danez al Agriculturii, Rasmus Prehn, scrie Agerpres.

BNR ar putea împrumuta, în situații excepționale, Fondul care garantează până la 100.000 de euro depozitele din bănci CITEȘTE ȘI BNR ar putea împrumuta, în situații excepționale, Fondul care garantează până la 100.000 de euro depozitele din bănci

Aproximativ 17 milioane de nurci au fost sacrificate în Danemarca începând din noiembrie după ce s-a descoperit că o mutație a coronavirusului a fost transmisă între aceste animale și oameni. Ulterior, la finele lunii decembrie, autoritățile de la Copenhaga au adoptat o lege care interzice creșterea nurcilor până la 1 ianuarie 2022, oferind astfel o bază legală pentru decizia de sacrificare în masă a nurcilor.

Acordul anunțat marți prevede că o sumă cuprinsă între 10,9 și 11,9 miliarde de coroane daneze (între 1,46 și 1,6 miliarde de euro) va fi acordată sub formă de despăgubiri directe miilor de crescători de nurci, pe baza unei evaluări individuale. Alte 5 până la 8,2 miliarde de coroane vor fi alocate activităților conexe care au legătură cu creșterea nurcilor precum și cu demolarea instalațiilor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
nurci
danemarca