Daea: Jocul pieței a permis scumpirea ouălor, dar acest mod de a câștiga rapid a fost doar efemer

Daea: Jocul pieței a permis scumpirea ouălor, dar acest mod de a câștiga rapid a fost doar efemer
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2018

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că nu a fost niciun fel de criză a ouălor, ci au fost "interpretări diferite și interese diferite". "Jocul pieței a permis aceste scumpiri, dar acest mod de a câștiga rapid a fost doar efemer", a spus Daea, declarându-se mulțumit că prețul ouălor s-a stabilizat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Însoțit de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, Petre Daea, aflat sâmbătă la Buzău în cadrul campaniei de promovare "Alege oaia!”, a vizitat standurile amenajate în parcarea Kaufland de către fermieri și producători tradiționali, cumpărând de la ei carnați, pastramă și dulceață. 

Înainte de a sosi la târgul organizat în parcarea Kaufland Buzău, ministrul Agriculturii a vizitat și Piața Centrală a orașului Buzău, abatorul de păsări CocoRico de la Gălbinași, dar și o fermă de porci. “Am văzut o unitate excepțională, de top în Europa, CocoRico, care abatorizează 48 de milioane de pui în sistem integrat și bine structurat. Am văzut si un nucleu de porci Mangalița foarte valoroși, un nucleu pe care putem sa ne bizuim”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, citat de News.ro.

El a mers apoi la magazinul Kaufland deschis la Buzău în urmă cu două zile și a trecut pe la sectorul cu carne de oaie, dar și pe la cel de lactate, de unde a cumpărat o cutie de smântână românească.

"Suntem atenți la episoadele de prezentare în fiecare capitală de județ. Vom merge și în alte judete și mă bucur că și rețelele de comercializare, cum este și Kauflandul, s-au angajat împreună cu crescătorii de ovine să prezinte aceste produse care merită sa fie pe rafturile supermarketurilor. Este un lucru bun că a început aceasta relație pentru faptul că anul trecut am lansat programul legat de carnea de porc românească în lanțurile de magazine, iar acum, discutând cu conducerea, am aflat că dau prin rețea peste o mie de porci crescuți în România. Interesul nostru e să producem în țară cât mai mult și să valorificam tot în România, și pentru sprijinul pe care îl acordăm astfel producătorilor, și pentru faptul că produsele noastre sunt unele bune și merită consumate”, a spus Petre Daea.

Ministrul s-a referit și la prețul ouălor și s-a arătat mulțumit că "s-a stabilizat în jurul valorii de 50 de bani".

"Un ou costă acum mai puțin de 50 de bani. Nu a fost niciun fel de criză, ci au fost interpretări diferite, interese diferite. Jocul pieței a permis aceste scumpiri, iar acest mod de a câștiga rapid a fost doar efemer", a declarat Petre Daea.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
oua
daea