Direcțiile județene pentru agricultură vor prelua camerele agricole, care se desființează

Direcțiile județene pentru agricultură vor prelua camerele agricole, care se desființează
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2016

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) reorganizează direcțiile județene pentru agricultură, care vor prelua activitățile, patrimoniul și personalul caselor agronomului, compartimentelor din subordinea direcției monitorizare inspecții, verificare și control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum și ale camerelor agricole județene, care vor fi desființate, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de minister.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, oficiile de studii pedologice și agrochimice județene vor funcționa ca instituții publice, cu personalitate juridică, aflate în subordinea direcțiilor județene pentru agricultură, scrie News.ro.

Ministerul Agriculturii va coordona partea tehnică a oficiilor de studii pedologice și agrochimice județene, iar cea științifică va fi asigurată de Institutul de Cercetări Pedologice și Agrochimice, arată documentul.

Numărul maxim de posturi pentru fiecare direcție va fi stabilit prin ordin al ministrului de resort, adunând angajații tuturor structurilor desființate.

Personalul noilor entități este format din personalul fostelor direcții pentru agricultură județene și a municipiului București, al caselor agronomului, al compartimentelor funcționale din subordinea Direcției monitorizare inspecții, verificare și control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum și cel al camerelor agricole județene.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reținut de DNA în dosarul lui Vîntu CITEȘTE ȘI Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reținut de DNA în dosarul lui Vîntu

Ca atribuții, direcțiile pentru agricultură județene și a municipiului București se ocupă cu implementarea politicilor și a strategiilor în domeniile de activitate ale ministerului, respectiv agricultură și producție alimentară, dezvoltare rurală, îmbunătățiri funciare, precum și în domeniile conexe (precum conservarea și managementul durabil al solurilor și al resurselor genetice vegetale și animale).

Direcțiile culeg, prelucrează și raportează date statistice din domeniile de activitate, dar și monitorizează aceste sectoare, le verifică și controlează.

Instituțiile oferă totodată consultanță și asistență tehnică pentru întocmirea documentației pentru accesarea de fonduri europene și naționale.

Direcțiile reprezintă practic autoritatea competentă la nivel de județ prin care Ministerul Agriculturii monitorizează și controlează respectarea reglementărilor în domeniile sale de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
direcțiile județene pentru agricultură
madr