DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, își ridică afacerile, susținută de integrarea fermelor Lacto Agrar și DN AGRAR Apold

DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, își ridică afacerile, susținută de integrarea fermelor Lacto Agrar și DN AGRAR Apold
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2022

DN Agrar Group SA, fermă zootehnică românească, controlată de familia olandeză de Boer, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, încheie prima jumătate a anului 2022 cu o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei, o creștere de 241% față de primul semestru din 2021, susținută în principal de achiziția celor două ferme agrozootehnice Lacto Agrar și DN Agrar Apold, din prima parte a anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din punct de vedere operațional, pentru primele 6 luni ale acestui an, cantitatea de lapte livrată a crescut cu peste 1,7 milioane de litri de lapte, reprezentând o creștere de 8% față de anul 2021, cu perspective de creștere. În ceea ce privește cultivarea cerealelor, Grupul a cultivat o suprafață cu 3.000 hectare mai mare față de perioada similară din 2021, în principal porumb, triticale, lucernă. 

ULTIMA ORĂ Compania Aeroporturi București va discuta suspendarea prestării de servicii către TAROM și inițierea de acțiuni judiciare, inclusiv, dacă este cazul, cu cerere de declanșare a insolvenței. UPDATE Mesajul CNAB CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Compania Aeroporturi București va discuta suspendarea prestării de servicii către TAROM și inițierea de acțiuni judiciare, inclusiv, dacă este cazul, cu cerere de declanșare a insolvenței. UPDATE Mesajul CNAB

„În primul semestru din 2022 ne-am consolidat poziția de lider de piață în producția de lapte de vacă cu operațiuni integrate, cu peste 10.000 de capete de vaci de lapte și tineret bovin și o suprafață operată de aproape 7.000 de ha de teren. Planul de investiții asumat a fost continuat, în timp ce rezultatele în creștere din acest semestru ne dau încredere că vom atinge obiectivele financiare stabilite pentru acest an. În ciuda contextului, am reușit să controlăm impactul creșterii costurilor mari din prima jumătate a anului, într-un mod rezonabil, având în vedere avantajul adus de faptul că noi producem o mare parte din hrana pe care o folosim pentru vaci”, a spus Jan Gijsbertus De Boer, Președinte al Consiliului de Administrație.

Grupul include firmele DN Agrar Apold SRL (care are ca obiect de activitate creșterea bovinelor de lapte), DN Agrar Calnic SRL (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase), DN Agrar Holding SRL (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase), Prodag Garbova SRL (cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii).

În iulie 2021, DN Agrar Group a atras 24,8 milioane de lei de la investitori în urma unui plasament privat prin care societatea a vândut 25,7% din capitalul social, pentru a achiziționa ferma Lacto Agrar, conform obiectivului stabilit în prospectul de emisiune. Înainte de preluarea Lacto Agrar, producția vegetală, producția zootehnică și managementul fermei erau integrate în agribusiness-ul grupului de firme DN Agrar, astfel că după finalizarea tranzacției nu a fost necesar un proces de tranziție al activităților de producție și management, desfășurate în cadrul activității fermei. Restul achizițiilor au fost finanțate printr-o facilitate de credit, înregistrată ca datorie pe termen lung.

DN Agrar Group SA este un grup de firme cu acționariat majoritar olandez care activează în centrul Transilvaniei în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Grupul este listat la Bursa de Valori București din 2 februarie 2022, sub simbolul DN.

Principalele domenii de activitate sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

DN Agrar Group SA are în total 233 de angajați și, odată cu integrarea fermelor Lacto Agrar și Apold (finalizată în aprilie 2022), a devenit cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România. Grupul are circa 7.000 hectare de teren în proprietate și în arendă pe care le lucrează și peste 10.000 de capete, vaci de lapte și tineret bovin.

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar group
ferma