Două curse charter cu muncitori sezonieri pleacă vineri spre Germania de la Iași. Directorul aeroportului a solicitat prezența jandarmilor

Două curse charter cu muncitori sezonieri pleacă vineri spre Germania de la Iași. Directorul aeroportului a solicitat prezența jandarmilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2020

Două zboruri charter cu muncitori sezonieri cu destinația Germania sunt programate să decoleze vineri de pe Aeroportul Iași, directorul aeroportului, Cătălin Bulgariu, declarând pentru News.ro că un autocar cu pasageri a sosit deja și că a solicitat prezența Jandarmeriei. Bulgariu a estimat la 350 numărul celor care vor pleca spre Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Două zboruri sunt programate vineri de pe Aeroportul Iași. Unul dintre zboruri, programat la ora 13:00, are destinația Baden - Baden și este operat de Tui Fly. Celălalt zbor pleacă spre Nuremberg, la 13:30, fiind operat de Sunexpress.

Invocând epidemia, Guvernul a suspendat vânzarea activelor CEZ din România, prin ordonanță militară. În cursa pentru adjudecarea lor sunt și companii românești CITEȘTE ȘI Invocând epidemia, Guvernul a suspendat vânzarea activelor CEZ din România, prin ordonanță militară. În cursa pentru adjudecarea lor sunt și companii românești

Contactat de News.ro, directorul aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a declarat că un prim autocar cu muncitori sezonieri a sosit deja la aeroport și că a solicitat prezența jandarmilor la aeroport începând cu ora 9:00. Măsura este luată după ceeea ce s-a întâmplat cu o zi în urmă la Aeroportul Cluj Napoca, unde aproape 2000 de oameni s-au înghesuit, în pofida restricțiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus.

”Am solicitat prezența echipajelor Jandarmeriei începând cu ora 9:00. Nu dețin date exacte cu privire la numărul celor care se vor îmbarca astăzi, dar estimez că vor fi 350 de persoane”, a precizat Bulgariu pentru News.ro.

Prezența a peste 1.500 de muncitori sezonieri, joi, pe Aeroportul din Cluj - Napoca, fără respectarea regulilor legate de distanțarea socială, a provocat reacții vehemente din partea autorităților.

Muncitorii, aduși cu autocare joi dimineață, au așteptat să fie preluați cu zboruri de tip charter și sa meargă în Germania.

De asemenea, o cursă charter cu o capacitate de 150 de locuri a decolat tot joi de pe Aeroportul Internațional Sibiu, cu destinația Dusseldorf, Germania. La bordul aeronavei se aflau 89 de muncitori sezonieri, conform autorităților locale.

Situația de la Cluj l-a determinat pe premierul Ludovic Orban să ceară demiterea conducerii aeroportului. De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cauza se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Joi seară, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că transporturile aeriene vor fi avizate de Ministerul Transporturilor, chiar dacă se fac de pe aeroporturi aflate în administrarea consiliilor județene. Măsura vine pentru a evita repetarea unor situații precum cea de la Aeroportul Cluj-Napoca.

"Începând de astăzi, autoritățile competente din România, cum ar fi Ministerul Transporturilor sau Autoritatea Aeronautică vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităților județene. (...) Prin acest articol, competența totală pentru decizia calendarului de aterizare/decolarea, acceptului de sosire sau plecare a unor aeronave intră în competența Ministerului Transporturilor", a precizat Vela.

Conform Ordonanței Militare anunțate la sfârșitul săptămânii trecute de ministrul de Interne Marcel Vela, sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
iasi
muncitori