Egiptul a cumpărat sute de mii de tone de grâu din România

Egiptul a cumpărat sute de mii de tone de grâu din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2022

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat o cantitate de 815.000 de tone de grâu, aceasta fiind cea mai mare cantitate cumpărată de statul egiptean în ultimul deceniu la o singură licitație, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția a inclus 350.000 de tone de grâu din Franța, 240.000 de tone de grâu din România, 175.000 de tone de grâu din Rusia și 50.000 de tone de grâu din Bulgaria, a precizat GASC. Grâul va fi livrat în lunile august, septembrie și octombrie 2022, scrie Agerpres.

Firefox va elimina parametrii de urmărire a URL-urilor CITEȘTE ȘI Firefox va elimina parametrii de urmărire a URL-urilor

Potrivit traderilor, cel mai mic preț oferit în cadrul licitației a fost pentru grâul din România, 429,90 dolari pe tonă, inclusiv livrarea, ceea ce înseamnă o scădere de 10% față de cel mai mic preț oferit la precedenta licitație organizată de GASC la începutul acestei luni dar cu 58% peste prețul plătit de Egipt pentru grâul românesc achiziționat în luna iunie a anului trecut.

Achiziția de către Egipt a unor mari cantități de grâu vine pe fondul recentei scăderi a cotațiilor la grâu și la alte materii prime, afectate de îngrijorările privind o posibilă recesiune care planează asupra piețelor financiare. La bursa de cereale de la Chicago, cotația la grâu a scăzut cu peste 30% față de nivelul record atins imediat după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menține programul de subvenționare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane din cei 103 de milioane de egipteni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
grau
egipt