Egiptul a inaugurat cea mai mare fabrică de zahăr din lume, investiție de un miliard de dolari

Egiptul a inaugurat cea mai mare fabrică de zahăr din lume, investiție de un miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

Compania egipteană Canal a inaugurat cea mai mare fabrică de zahăr din sfeclă din lume, urmând să producă peste 900.000 de tone de zahăr pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, cu sprijinul DPD și al Asociației Române a Magazinelor Online, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

Cele două linii de producție ale fabricii au o capacitate de producție de 18.000 de tone de zahăr pe zi, urmând să atingă un maxim al producției, de circa un milion de tone pe an, în cursul anului următor 2023, anunță Agrointel.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Dezvoltarea fabricii a implicat 181.000 de acri în deșert unde s-a folosit apă subterană pentru a produce 2,5 milioane de tone de sfeclă de zahăr și alte culturi.

Investițiile în fabrica de zahăr s-au ridicat la aproximativ 1 miliard de dolari.

Pe lângă zahărul alb, fabrica va produce 216.000 de tone de pulpă de sfeclă și 243.000 de tone de melasă pentru export.

Compania Canal Sugar a fost înființată cu participarea grupului de companii Emirati Gamal Al Ghurair, Al Ahly Capital Holding Company, o divizie de investiții a Băncii Naționale a Egiptului și a Murban Energy Limited din Emiratele Arabe Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
zahar