Evergent Investments cumpără 5,11% din acțiunile Lăptăria cu Caimac

Evergent Investments cumpără 5,11% din acțiunile Lăptăria cu Caimac
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2021

Evergent Investments (fosta SIF Moldova) a achiziționat o participație de 5,11% din acțiunile companiei Agroserv Măriuța SA, compania care deține brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac. Tranzacția s-a realizat la un preț de 60 lei/acțiune, vânzătorii fiind Mădălina Cocan, unul dintre fondatori, care a vândut o participație de 3,5% într-o tranzacție de tip deal, precum și alți investitori din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Investind în Agroserv Măriuța urmărim să creăm mai multă valoare prin infuzie de capital, insight-uri strategice, suport operațional și relațional. Sprijinim afacerea și brandul Lăptăria cu Caimac să crească spre potențialul maxim și contribuim astfel la dezvoltarea întregii comunități pe baza principiilor ESG. Ca și fondatorii Agroserv Măriuța, suntem pasionați să inovăm și să abordăm soluțiile tradiționale dintr-o perspectivă diferită pentru a susține compania de-a lungul ciclurilor economice pentru a genera performanță“, a declarat Claudiu Doroș, Președinte Director general, Evergent Investments.

VIDEO Agro TV: Șefii din agricultură l-au verificat pe Isărescu la… gustul vinului CITEȘTE ȘI VIDEO Agro TV: Șefii din agricultură l-au verificat pe Isărescu la… gustul vinului

Acțiunile Agroserv Măriuța SA sunt tranzacționate sub simbolul MILK pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) în urma listării care a avut loc în 21 mai. Anterior listării, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acțiuni la un preț de 45 lei/acțiune, atrăgând 19,4 milioane de lei de la investitorii din piața de capital în schimbul a 25% din capitalul social.

În urma achiziției de peste 5% din capitalul social de către Evergent Investments, cei trei fondatori ai Agroserv Măriuța – Mădălina Cocan, Adrian Cocan și Serban Nicusor – dețin împreună un pachet de 71,6% din acțiunile companiei, restul de 23,4% reprezentând acțiuni liber tranzacționabile.

Turcia începe relaxarea restricțiilor dure anti-Covid CITEȘTE ȘI Turcia începe relaxarea restricțiilor dure anti-Covid

Agroserv Măriuța SA a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac.

Evergent Investments este un Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 20/23.01.2018, și o companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER. Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.38 milioane lei la 31 mai 2021. Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală de 68,9%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 8,7%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 44,4%,  energetic 15,4%, industria prelucratoare 6,2% și imobiliare 6%. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
evergent investments
lăptăria cu caimac