Excedent de peste 105 milioane euro în comerțul internațional cu animale vii

Excedent de peste 105 milioane euro în comerțul internațional cu animale vii
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2019

România a exportat, în primele șase luni din 2019, animale vii în sumă de 205,9 milioane de euro, cu 10,1% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe de altă parte, importurile de animale vii s-au cifrat la 100,6 milioane de euro (plus 6,8%), rezultând un excedent de 105,3 milioane de euro, scrie Agerpres.

O cooperativă agricolă din Bistrița Năsăud este prima care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de „produs montan” CITEȘTE ȘI O cooperativă agricolă din Bistrița Năsăud este prima care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de „produs montan”

Din totalul exporturilor de animale vii, 41% au avut ca destinație țări din Uniunea Europeană, acestea însumând 84,4 milioane de euro. Principalele destinații au fost Croația (23,5 milioane de euro), Ungaria (23,4 milioane de euro) și Italia (14,9 milioane de euro).

În ceea ce privește importurile, acestea au provenit în totalitate din țările UE, în special din Ungaria (importuri de animale vii de 44,8 milioane de euro), Germania (17,6 milioane de euro) și Olanda (9,9 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
animale vii
exporturi