FOTO Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România: Nu mai prelungim contracte cu nicio firmă cu acționariat austriac!

FOTO Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România: Nu mai prelungim contracte cu nicio firmă cu acționariat austriac!
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2022

Administratorul companiei de mezeluri Elit Cugir, unul dintre cei mai mari producători din România, Voicu Vușcan, susține că nu va mai prelungi niciun contract cu nicio firmă cu acționariat austriac, în contextul în care Austria s-a opus aderării României la Schengen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria.

De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a transmis omul de afaceri din Alba.

FOTO Incendiu la o crescătorie de găini din județul Satu Mare CITEȘTE ȘI FOTO Incendiu la o crescătorie de găini din județul Satu Mare

Acesta a completat că este momentul ca românii „să întoarcă foaia” în relația cu Austria.

„În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viața în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, a completat managerul Elit.

FOTO Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România: Nu mai prelungim contracte cu nicio firmă cu acționariat austriac!

Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 637,4 milioane lei (129,5 milioane euro), în creștere cu 3% față de anul precedent, când compania a avut afaceri totale de 619 milioane lei (128 milioane euro).

VIDEO Agro TV: Roboții care culeg fructe, viitoarea „mână de lucru” în agricultură? CITEȘTE ȘI VIDEO Agro TV: Roboții care culeg fructe, viitoarea „mână de lucru” în agricultură?

După doi ani de reorganizare, Elit a ieșit din insolvență în 2017, tot atunci fiind preluat de grupul Smithfield de la omul de afaceri Dorin Mateiu.

Compania are fabrici la Cugir, Alba Iulia, București și Arad, precum și o rețea de distribuție și magazine proprii. Printre produsele companiei se numără salamuri, parizer, cârnați, crenvurști, specialități, mici și afumături.

viewscnt
Afla mai multe despre
elit cugir
schengen