Grupul Maschio Gaspardo s-a întors în mâinile familiei Maschio

Grupul Maschio Gaspardo s-a întors în mâinile familiei Maschio
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

Întregul capital al producătorului italian de utilaje agricole Maschio Gaspardo, cu operațiuni în România, a revenit pe numele fraților Andrea și Mirco Maschio, după ce societatea a răscumpărat integral cele 132.744 acțiuni deținute de finanțatorii regionali Friulia S.p.A. și Veneto Sviluppo S.p.A și a mai achziționat alte 68.326 acțiuni de la Veneto Sviluppo S.p.A..

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După preluarea integrală a acțiunilor, frații Andrea și Mirco Maschio au decis să accepte o intervenție a finanțatorului instituțional Friulia S.p.A la capitalul societății Maschio Gaspardo, prin achiziționarea a 27.020 acțiuni de către Maschio Holding S.p.A deținute la aceasta.

La finalul acestor operațiuni, proprietatea asupra capitalului societății Maschio Gaspardo S.p.A. este împărțită astfel:

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

● 60,35% în proprietatea societății Maschio Holding S.p.A.
● 32,94% în proprietatea societății Maschio Gaspardo S.p.A.
● 6,71% în proprietatea societății Friulia S.p.A.

„Grupul Maschio Gaspardo s-a întors în mâinile familiei Maschio, iar rezultatele economice sunt optime”, afirmă Mirco Maschio, președintele societății Maschio Gaspardo S.p.A. 

PROFIT NEWS TV Ministrul Agriculturii: Trebuie să accelerăm investițiile în sistemele de irigații. Până la finalul anului vom mai pune în funcțiune încă 20 de astfel de sisteme CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Agriculturii: Trebuie să accelerăm investițiile în sistemele de irigații. Până la finalul anului vom mai pune în funcțiune încă 20 de astfel de sisteme

Societatea Maschio Gaspardo a început ca o companie de familie, fiind fondată în 1964 de Egidio Maschio, în localitatea Campodarsego, în provincia Padova, pentru a produce utilaje pentru lucrări agricole.

De la Padova, compania s-a extins treptat mai întâi la regiunea Friuli Venezia Giulia, prin achiziționarea în 1993 a societății Gaspardo Seminatrici din localitatea Morsano al Tagliamento, pentru ca apoi să urmeze regiunea Emilia Romagna în anul 2012, prin achiziționarea Unigreen, societate specializată în producția de atomizoare și pulverizatoare. De asemenea, în anul 2014 Maschio Gaspardo a finalizat achiziționarea Officine Meccaniche Ing. A. Feraboli S.p.A., o veche societate din Cremona specializată în producția echipamentelor pentru cosit si recoltat. În anul 2017 Grupul a achiziționat Moro Pietro Meccanica, o societate specializată în producția de pluguri din localitatea Concordia Sagittaria (Venezia), care devine Maschio Aratri.

Această creștere i-a permis societății Maschio Gaspardo să concureze în domeniul utilajelor agricole cu o gamă completă de produse în măsură să satisfacă exigențele tuturor agricultorilor și să intre pe piețele din 114 țări din toată lumea, având 13 filiale proprii.

Grupul a atins cifra de afaceri de 300 milioane de euro în anul 2015, an în care s-a stins Egidio Maschio, un întreprinzător vizionar și foarte îndrăgit pentru concretețea și simplitatea sa, cât și pentru acel pragmatism venețian care a scos în evidență bine-cunoscuta productivitate din nord-estul Italiei.

Importantele achiziții strategice pentru completarea ofertei comerciale au angajat societatea din punct de vedere financiar. În anul 2015 s-a produs un transfer între generații și au intrat ca asociați fii lui Egidio Maschio, Andrea și Mirco Maschio. Cei doi au investit pentru a prelua 41% din acțiunile societății Maschio Gaspardo S.p.A. deținute de unchiul Giorgio Maschio, deoarece au crezut cu putere în potențialul de dezvoltare a societății.

Maschio Gaspardo a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 390 milioane de euro și a încheiat anul cu o îndatorare financiară netă inferioară valorii de 70 milioane de euro.

Maschio Gaspardo are 2.000 de angajați în întreaga lume în 8 unități de producție, din care 3 aflate în străinătate - China, India și Romania - și în 13 filiale comerciale (Italia, Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India și Romania).

viewscnt
Afla mai multe despre
maschio gaspardo
utilaje agricole