Ministrul Agriculturii: Banii europeni alocați pentru construcția unei burse de pește la Tulcea trebuie returnați

Ministrul Agriculturii: Banii europeni alocați pentru construcția unei burse de pește la Tulcea trebuie returnați

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2019

Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA) va trebui să returneze Uniunii Europene o sumă de 14,9 milioane de lei, aferentă unui proiect cu finanțare europeană al cărui scop era crearea unei burse de pește la Tulcea, a declarat, joi, la Botoșani, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestuia, Comisia Europeană a notificat Ministerul Agriculturii cu privire la necesitatea restituirii fondurilor, ca urmare a deficiențelor înregistrate în implementarea proiectului, scrie Agerpres.

România exportă croissante în patria croissantelor și eugenii peste Ocean, dar sectorul panificației pe ansamblu adâncește deficitul comercial al țării CITEȘTE ȘI România exportă croissante în patria croissantelor și eugenii peste Ocean, dar sectorul panificației pe ansamblu adâncește deficitul comercial al țării

"Au făcut la un moment dat, în 22 martie, au inaugurat bursa de pește. Practic, ce se dorea cu această bursă de pește? Practic, să se liciteze și să comercializeze toată producția piscicolă din Rezervația Biosferei Deltei Dunării. Trebuiau să aibă un sediu, un punct de colectare la Chilia, mijloace de transport și un sistem informatic. La auditul care a fost făcut de Curtea de Conturi, nu de către noi, s-a constat următoarele: singurele tranzacții care s-au făcut au fost două tranzacții în ziua inaugurării. Totul a fost doar pentru acea zi a inaugurării. Apoi, deficiențe grave: punctul de colectare nefuncțional, fără apă, fără nimic, navele de transport nu erau înregistrate și nu era obținută nicio autorizație esențială. Alaltăieri (marți - n.r.) a venit din partea Comisiei, pentru că a fost pe bani europeni, că trebui să înapoiem 14,96 milioane de lei", a afirmat Oros într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Botoșani.

Ministrul Agriculturii a cerut Corpului de control pe care îl coordonează să efectueze verificări cu privire la proiectul din Tulcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
bursa de peste
tulcea