Prețurile cafelei au atins cel mai ridicat nivel din ultimii șase ani, din cauza înghețului care pune în pericol culturile din Brazilia

Prețurile cafelei au atins cel mai ridicat nivel din ultimii șase ani, din cauza înghețului care pune în pericol culturile din Brazilia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2021

Prețurile cafelei au atins cel mai ridicat nivel din ultimii șase ani, din cauza înghețului care pune în pericol culturile din Brazilia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile boabelor de cafea arabica au crescut cu aproape o treime în luna iulie, acesta fiind cel mai recent caz de temeri provocate pe piețele de mărfuri de vremea extremă, scrie News.ro.

Profit de un miliard de lei raportat de OMV Petrom la jumătatea anului, scăderea producției fiind compensată de o apreciere considerabilă a prețurilor CITEȘTE ȘI Profit de un miliard de lei raportat de OMV Petrom la jumătatea anului, scăderea producției fiind compensată de o apreciere considerabilă a prețurilor

Cel mai grav îngheț produs în regiunea cultivatoare de cafea din Brazilia din ultimii 25 de ani va reduce producția de anul viitor, provocând crreșterea prețurilor cafelei la maxime ale ultimilor șase ani, pe piețele mondiale.

Valul de frig este al doilea șoc meteorologic care a lovit în ultimele luni fermierii din Brazilia, cel mai mare producător de cafea din lume, existând riscul creșterii prețirilor cafelei la nivel mondial. Înainte de îngheț a avut loc o secetă care a afectat producția în 2021.

Comercianții sunt îngrijorați de perspectiva unei alte recolte slabe peste un an și au împins prețul contractelor futures pentru boabele arabica până la 2,08 dolari uncia, cel mai înalt nivel atins la New York de la sfârșitul anului 2014. Prețul contractelor futures pentru cafea au crescut cu 30% în iulie și aproape s-au dublat în ultimul an, punând capăt unei lungi perioade de prețuri mici, care i-a determinat pe mulți fermieri să-și abandoneze culturile.

Creșterea prețurilor provucată de de îngheț este una dintre o serie de mișcări bruște de pe piețele de mărfuri cauzate de vremea extremă sau neobișnuită.

După mici, statul va acorda acum și bonuri de masă pentru a-i convinge pe români să se vaccineze împotriva Covid-19. Buget de 200 milioane lei, inclusiv cu loterie CITEȘTE ȘI După mici, statul va acorda acum și bonuri de masă pentru a-i convinge pe români să se vaccineze împotriva Covid-19. Buget de 200 milioane lei, inclusiv cu loterie

Prețurile cherestelei au crescut săptămâna trecută, când incendiile din pădure care au izbucnit în au amenințat o parte din aprovizionarea cu lemn a SUA.

Inundațiile din nord-vestul Europei au perturbat fluxul de mărfuri, cum ar fi livrarea de substanțe chimice de-a lungul râului Rin.

Frigul din Texas a dus la o creștere a prețurilor la gazele naturale și la energie electrică în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
brazila