România, al optulea mare producător agricol din Uniunea Europeană

România, al optulea mare producător agricol din Uniunea Europeană
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 nov 2017

România este al optulea mare producător agricol din Uniunea Europeană după valoarea producției, potrivit datelor Eurostat. Producția agricolă a României a crescut ușor anul trecut, până la 15,4 miliarde de euro, reprezentând 4% din valoarea totală la nivelul UE.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În moneda națională, valoarea producției agricole a atins 69,3 miliarde de lei în 2016, cu aproximativ 300 milioane de lei mai mult ca în 2015. Producția de cereale a crescut cu 3,6%, însă producția de animale a scăzut cu 5%.

Producția agricolă a celor 28 de state membre a scăzut cu 2,8% anul trecut, până la 405 miliarde de euro.

Patronat: Ouăle se vor ieftini abia la primăvară, când cresc puicuțele în Europa și încep să ouă. Nu există însă explicații logice pentru scumpirile de pe piața românească CITEȘTE ȘI Patronat: Ouăle se vor ieftini abia la primăvară, când cresc puicuțele în Europa și încep să ouă. Nu există însă explicații logice pentru scumpirile de pe piața românească

Franța a rămas cel mai mare producător agricol din UE, cu o producție de 70,3 miliarde de euro, însă ponderea în totalul producției la nivelul blocului comunitar s-a micșorat de la 18% în 2015 la 17% anul trecut.

Italia s-a clasat pe locul al doilea, cu o producție agricolă de 53,4 miliarde de euro (13% din totalul UE), urmată de Germania (52,9 miliarde euro, sau circa 13% din totalul UE), Spania (46,8 miliarde euro, sau 12%) și Marea Britanie (27,9 miliarde euro, sau 7%).

România mai este depășită de Olanda, care a raportat o producție agricolă de 27 miliarde euro (aproximativ 7% din producția totală a UE) și Polonia (22,4 miliarde euro, sau 6%).

Următoarea clasată este Grecia, cu o producție de 10,4 miliarde de euro, în scădere cu 4,8% față de 2015, urmată de Danemarca (9,7 miliarde euro) și Ungaria (8,3 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
productia agricola
valoare
ue
eurostat