Undă verde: Omul de afaceri libanez El Khalil cumpără Agrirom

Undă verde: Omul de afaceri libanez El Khalil cumpără Agrirom
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2021

Tranzacția prin care companiile Maria Trading SRL, Constanța, și Agro-Chirnogi SA, Călărași, deținute de omul de afaceri libanez El Khalil, preiau Agrirom, producător și comerciant de cereale (cu excepția orezului), culturilor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase, a fost avizată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul tranzacției este de 11 milioane euro.

Agrirom, deținută de Mirela Trandafir, a avut anul trecut afaceri de 33,1 milioane lei și un profit de 2,5 milioane lei.

PROFIT NEWS TV - Tulpina Omicron, mai periculoasă decât Delta? CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Tulpina Omicron, mai periculoasă decât Delta?

Maria Trading are ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al animalelor vii, iar principalul obiect de activitate al firmei Agro-Chirnogi îl reprezintă cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.

Compania este unul dintre cei mai mari deținători de terenuri arabile din România, cu afaceri anuale de peste 270 milioane lei.

Agro-Chirnogi este unul dintre cei mai importanți cultivatori de cereale și plante producătoare de semințe oleaginoase. Societatea a fost privatizată în 2002 și preluată de către omul de afaceri libanez Jihad El-Khalil, aflat în prezent în topul celor mai bogați fermieri din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
maria trading
agro-chirnogi