Valoarea schimburilor comerciale cu produse agricole dintre UE și restul lumii a atins 273 de miliarde de euro în 2018

Valoarea schimburilor comerciale cu produse agricole dintre UE și restul lumii a atins 273 de miliarde de euro în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2019

Valoarea schimburilor comerciale cu produse agricole dintre Uniunea Europeană și restul lumii a atins 275 de miliarde de euro în 2018, fiind echivalentă cu 7% din comerțul internațional cu bunuri al UE, potrivit datelor publicate marți de biroul european de statistică Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Importurile de 137 de miliarde de euro au fost aproape egale cu exporturile, care au totalizat 138 de miliarde de euro, deficitul comercial fiind astfel foarte mic, scrie News.ro.

În perioada 2002-2018, volumul comerțului a crescut de peste două ori, înregistrând o creștere anuală medie de 5%, cu un avans al exporturilor de 5,8% și de 4,3% în cazul importurilor.

Grupul italian Generali cumpără pământ în România CITEȘTE ȘI Grupul italian Generali cumpără pământ în România

În privința volumului comerțului, UE a importat anul trecut 151 de milioane de tone de produe agricole și a exportat 99 de milioane de tone.

În perioada 2002-2018, volumul comercial total a consemnat o creștere anuală medie de 2,1%. Și în acest caz, creșterea exporturilor, de 3,1%, a fost mai mare decât cea a importurilor, de 1,5%.

Creșterea anuală medie a prețurilor pentru exporturi, de 2,6%, a fost cea înregistrată în cazul importurilor, de 2,8%.

Produsele agricole includ trei mari categorii, respectiv produse animale, produse vegetale și produse alimentate. În cazul exporturilor, cea mai mare categorie, cu o pondere de 57% este reprezentată de produsele alimentare, iat produsele vegetale și cele animale au ponderi aproape egale, de 22%, respectiv de 21%.

În cazul importurilor, cea mai mare categorie este formată din produsele vegetale, cu o pondere de 48%, urmate de produsele alimentare, cu 32% și produsele animale, cu 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
produse agricole
export
import