VIDEO Parisul, invadat de tractoare

VIDEO Parisul, invadat de tractoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Sute de tractoare au intrat miercuri în Paris, fermierii fiind nemulțumiți de restricțiile impuse cu privire la utilizarea pesticidelor și alte reglementări de mediu care în opinia lor amenință producția agricolă în Uniunea Europeană, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Protestul fermierilor francezi vine la o lună după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis că statele membre UE nu au dreptul de a acorda derogări de la interdicția europeană privind tratamentul semințelor cu neonicotinoide, inclusiv în circumstanțe excepționale invocate în special pentru a-i proteja pe cultivatorii de sfeclă, scrie Agerpres.

Fermierii sunt revoltați: În România, dacă nu ai diplomă de BAC, nu mai poți face agricultură! CITEȘTE ȘI Fermierii sunt revoltați: În România, dacă nu ai diplomă de BAC, nu mai poți face agricultură!

„Aproape 500 de tractoare și peste 2.000 de fermieri” sunt așteptați să defileze până pe Esplanada Invalizilor, din centrul Parisului, potrivit FNSEA, principalul sindicat al fermierilor francezi.

„Aceste interdicții repetate și lipsa de acțiune a guvernului de a sprijini numeroase sectoare amenință producția agricolă”, a adăugat FNSEA într-un comunicat de presă comun cu Asociația cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Franța (CGB) și organizația tinerilor fermieri (JA).

Sindicatele susțin că importul de culturi din țări care nu trebuie să respecte aceleași restricții privind utilizarea pesticidelor amenință locurile de muncă din Franța. Reprezentanții fermierilor urmează să se întâlnească în cursul dimineții cu ministrul francez al Agriculturii, Marc Fesneau.

În schimb, al treilea mare sindicat al fermierilor francezi, Confédération paysanne, nu s-a alăturat protestului de miercuri. Într-un comunicat de presă, acest sindicat de stânga a criticat organizarea unor manifestații de protest „pentru a putea utiliza în continuare neonicotinoide și a refuza orice progres ecologic”.

Ultima mare mobilizare a fermierilor francezi a fost în 27 noiembrie 2019, când aproximativ 1000 de tractoare au organizat o operațiune de tip „melc” pe șoselele de la periferia Parisului.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
tractoare
pesticide