Acțiunile Fiat Chrysler scad puternic după noi informații privind folosirea unor dispozitive ilegale

Acțiunile Fiat Chrysler scad puternic după noi informații privind  folosirea unor dispozitive ilegale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mai 2016

Acțiunile producătorului auto italian Fiat Chrysler Automobiles scad puternic după ce, potrivit publicației germane Bild am Sonntag, autoritățile din Germania bănuiesc că Fiat a utilizat dispozitive pentru falsificarea nivelului emisiilor poluante și au întocmit un raport oficial în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit publicației citate, autoritatea germană din domeniul auto (KBA) a trimis un raport către Comisia Europeană și autoritățile italiene, prin care acestea sunt informate oficial despre posibilitatea ca Fiat să fi utilizat dispozitive ilegale pe unele modele diesel.

În urma informațiilor apărute în presă, în jurul orei 12:00, acțiunile Fiat erau în scădere cu 3,2% pe bursa de la Milano după ce, anterior, declinul depășise 5%.

Săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor din Germania a invitat reprezentanți ai Opel și ai Fiat Chrysler la discuții legate de emisiile poluante, în contextul în care existau suspiciuni că cei doi producători ar fi utilizat dispozitive pentru manipularea nivelului de noxe pe unele modele diesel.

Fiat a refuzat însă să participle la discuții cu autoritățile germane din domeniu, argumentând că va furniza datele necesare autorităților italiene.

Reprezentanții producătorului auto au negat însă, în repetate rânduri, că ar fi utilizat dispozitive ilegale pentru manipularea nivelului emisiilor.

Scandalul emisiilor poluante al automobilelor diesel a început anul trecut, când grupul german Volkswagen a recunoscut că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a circa 11 milioane  de autovehicule diesel la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
fca
emisii
kba
fiat chrysler automobiles
diesel