Acțiunile General Motors au scăzut, chiar dacă grupul a obținut un profit înainte de taxe record în T2 și și-a îmbunătățit previziunile

Acțiunile General Motors au scăzut, chiar dacă grupul a obținut un profit înainte de taxe record în T2 și și-a îmbunătățit previziunile
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2021

Acțiunile General Motors au scăzut cu aproape 8%, chiar dacă grupul a obținut un profit înainte de taxe record în trimestrul al doilea, susținut de vânzările de camionete, care au compensat deficitul de semiconductori și revenirea pandemiei de Covid-19, și și-a îmbunătățit previziunile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reacția dură a investitorilor la rezultatele GM și la rezultatele solide publicate tot miercuri de Toyota Motor și Honda Motor scoate în evidență incertitudinile întâmpinate de producătorii de automobile într-o perioadă de perturbări economice și tehnologice, scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Directorul general Mary Barra a afirmat miercuri că GM va continua să suporte în acest an impactul deficitului de cipuri, anticipând că acesta va continua și anul viitor.

Barra a spus însă că SUV-urile, camionetele și crossoverele vor continua să susțină rezultatele în al doilea semestru și ulterior.

”Vom continua să vedem un mediu cu prețuri solide în restul anului și în 2022”, a adăugat aceasta.

GM a obținut un profit net de 2,8 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, comparativ cu o pierdere de 806 milioane de dolari în intervalul similar al anului trecut.

Rezultatele actuale includ un cost de 800 de milioane de dolari pentru a doua rechemare de automobile electrice Chevrolet Bolt, legată de riscul de incendii.

Un nou sortiment de înghețată retras de la vânzare CITEȘTE ȘI Un nou sortiment de înghețată retras de la vânzare

Excluzând elementele excepționale, GM a câștigat 1,97 dolari pe acțiune, în timp ce analiștii anticipau 2,23 dolari pe acțiune, potrivit datelor IBES ale firmei Refinitiv.

Analiștii consideră și că previziunile GM pe ansamblul anului sunt conservatoare.

GM a majorat estimprare pentru profitul înainte de taxe de la 10-11 miliarde de dolari la 11,5-13,5 miliarde de dolari.

Grupul Stellantis și-a mărit ținta privind marja de proit operațional anual de la 5,5%-7,5% la circa 10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
taxe
actiuni