Acțiunile Porsche vor fi listate la Frankfurt, la prețul de 82,50 euro pe unitate

Acțiunile Porsche vor fi listate la Frankfurt, la prețul de 82,50 euro pe unitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2022

Acțiunile Porsche vor fi listate la bursa din Frankfurt, la prețul de 82,50 euro pe unitate, nivelul superior al intervalului publicat de grupul-părinte al producătorului de automobile de lux, la începutul acestei luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen stabilise un interval de preț cuprins între 76,50 de euro pe acțiune și 82,50 euro pe acțiune, pentru oferta publică inițială a Porsche, iar bookmakerii sugeraseră în această săptămână că va fi atins nivelul maxim al intervalului propus, scrie News.ro.

Stellantis va oferi sprijin financiar de până la 1.400 de euro angajaților săi din Franța, pentru a compensa inflația CITEȘTE ȘI Stellantis va oferi sprijin financiar de până la 1.400 de euro angajaților săi din Franța, pentru a compensa inflația

Volkswagen vizează o evaluare de până la 75 de miliarde de euro (75,1 miliarde de dolari) pentru producătorul de mașini sport de lux Porsche, în ceea ce ar fi a doua cea mai mare ofertă publică inițială (IPO) a Germaniei din istorie.

Oferta publică a Porsche ar putea deveni totodată a treia mare listare înregistrată vreodată în Europa, potrivit datelor Refinitiv.

Ca parte a listării, 911 milioane de acțiuni Porsche AG vor fi împărțite în 455,5 milioane de acțiuni preferențiale și 455,5 milioane de acțiuni ordinare.

Până la 113.875.000 de acțiuni preferențiale, fără drept de vot, vor fi plasate investitorilor pe parcursul IPO.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
actiuni