Aeroportul din Budapesta va concedia peste 200 de persoane

Aeroportul din Budapesta va concedia peste 200 de persoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2020

Compania care administrează Aeroportul din Budapesta anunță că reducerea personalului în lunile următoare este inevitabilă, din cauza efectelor negative ale pandemiei de coronavirus asupra traficului de pasageri de pe Aeroportul Internațional Ferenc Liszt, scrie publicația Budapest Business Journal, preluată de News.ro. Se estimează că 236 de persoane vor fi afectate de disponibilizări, ca urmare a faptului că restricțiile de călătorie valabile din septembrie sunt de așteptat să reducă drastic traficul de pasageri pe aeroport în lunile următoare, iar compania nu va putea să-și mențină efectivul actual de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cifra anuală preconizată a pasagerilor a scăzut la nivelul observat ultima dată în urmă cu 17 ani, iar operatorul aeroportului se așteaptă la un deficit de trafic de aproximativ 90% în lunile de toamnă și iarnă. Aeroportul din Budapesta spune că disponibilizările au scopul de a asigura funcționarea eficientă pe termen lung a companiei și de a proteja locurile de muncă rămase.

Aeroportul din Budapesta constată că cele mai aglomerate aeroporturi din Europa au înregistrat o reducere a traficului de aproximativ 70-90% de la izbucnirea pandemiei. Pe baza estimării Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), traficul de pasageri pe aeroporturile europene nu va atinge nici nivelurile observate înainte de criză în următorii ani.

1.438 de cazuri noi de COVID-19, 31 de persoane decedate. Numărul pacienților aflați la ATI a crescut la 535 CITEȘTE ȘI 1.438 de cazuri noi de COVID-19, 31 de persoane decedate. Numărul pacienților aflați la ATI a crescut la 535

Traficul pe Aeroportul Internațional Ferenc Liszt a scăzut cu 99,3% în aprilie comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Deși numărul pasagerilor a crescut ușor în lunile de vară, ajungând la aproape 400.000 în august față de sub 10.000 înregistrați în aprilie, noile restricții de călătorie introduse în septembrie au redus din nou traficul de pasageri la nivelul înregistrat la începutul verii.

În prezent, mai puțin de 3.000 de pasageri folosesc aeroportul zilnic, ceea ce reprezintă 6% din traficul înregistrat în septembrie anul trecut. Pe baza anulărilor suplimentare de zboruri care sunt așteptate și a reducerii traficului de pasageri, Aeroportul din Budapesta se așteaptă ca traficul anual de pasageri să fie de aproximativ 5,5 milioane în acest an, însemnând o treime din planul lor inițial.

Comunicatul de presă arată totodată că planul de afaceri al Aeroportului din Budapesta pentru 2020, pregătit înainte de pandemia de coronavirus, nu va fi îndeplinit. Compania și-a pierdut practic toate veniturile din cauza opririi aproape complete a traficului aerian înregistrată în ultimele luni. Prin urmare, a introdus numeroase măsuri de reducere a costurilor încă din primăvară.

ANSVSA: Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor afirmă că nu există dovezi științifice că alimentele de origine animală sau cele de origine nonanimală sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a noului coronavirus CITEȘTE ȘI ANSVSA: Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor afirmă că nu există dovezi științifice că alimentele de origine animală sau cele de origine nonanimală sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a noului coronavirus

În timpul concedierii implementate în mai, Aeroportul din Budapesta se aștepta la o recuperare mai rapidă a traficului. Prin urmare, a planificat un efectiv în funcție de cifra anuală de 10 milioane de pasageri așteptată la acel moment, a luat toate măsurile posibile ca angajator și a participat la programul guvernamental de sprijin salarial, pentru a proteja cât mai multe locuri de muncă posibil.

Cu toate acestea, restricțiile de călătorie valabile din septembrie sunt de așteptat să reducă drastic traficul de pasageri pe aeroport în lunile următoare. Acest lucru înseamnă că operatorul aeroportului nu va putea să-și mențină efectivul actual de angajați și, prin urmare, va implementa o altă reducere, așteptată să afecteze 236 de persoane.

Aeroportul din Budapesta spune că va cheltui resursele financiare absolut necesare pentru operarea în siguranță a aeroportului, reducând numărul de investiții și realocând fondurile existente pentru operațiuni de bază și salarii. Totuși, operatorul constată că finanțarea companiei este asigurată grație managementului financiar responsabil din ultimii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul din budapesta
aeroport concedieri
covid-19 trafic aerian