AFM prelungește sesiunile de înscriere în programele ''Rabla Clasic'', ''Rabla Plus'' și Infrastructură de alimentare verde

AFM prelungește sesiunile de înscriere în programele ''Rabla Clasic'', ''Rabla Plus'' și Infrastructură de alimentare verde
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2020

Sesiunile de depunere a dosarelor în cadrul Programelor ''Rabla Clasic'' și ''Rabla Plus'' au fost prelungite până pe 20 noiembrie 2020, a anunțat, vineri, într-un comunicat, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, în cadrul Programului "Rabla Plus", ca noutate, a fost introdusă eligibilitatea autovehiculelor înmatriculate pentru prima dată cu cel mult șase luni în urmă, față de data vânzării și care nu depășesc 6.000 de km, inclusiv autovehicule care au fost utilizate pentru activități de drive-test sau demo, scrie Agerpres.

Wizz Air deschide o nouă bază în România CITEȘTE ȘI Wizz Air deschide o nouă bază în România

În plus, vor fi eligibile în program acele autovehicule care, conform legislațiilor naționale din cadrul Uniunii Europene (UE), au fost înmatriculate tehnic în vederea exportului către România.

"În direcția îndeplinirii obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă susținem finanțarea achiziționării de autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, finanțăm în proporție de 90% din cheltuielile eligibile proiectele depuse de municipiile reședință de județ, în vederea extinderii rețelei de stații de încărcare, atât de necesară în contextul intensificării utilizării autovehiculelor electrice la noi în țară. Aceste programe au efecte importante în ceea ce privește protecția mediului, reducerea consumului de combustibili convenționali, precum și de diminuare a poluării cauzate de traficul rutier", declară președintele AFM, Dan Cătălin Vatamanu.

Pe de altă parte, AFM anunță că sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic - stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ - a fost prelungită până la data de 30 noiembrie 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
afm
rabla clasic
rabla plus