Airbus transmite cel mai puternic avertisment de până acum: își va reconsidera prezența în Marea Britanie în lipsa unui acord comercial pentru Brexit

Airbus transmite cel mai puternic avertisment de până acum: își va reconsidera prezența în Marea Britanie în lipsa unui acord comercial pentru Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2018

Airbus a emis joi seara cel mai puternic avertisment de până acum al companiei referitor la impactul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmând că lipsa unui acord comercial pentru Brexit o va obliga să își reconsidere prezența pe termen lung în această țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Airbus, actualele planuri referitoare la perioada de tranziție, care se va încheia în decembrie 2020, sunt insuficiente pentru ca producătorul de avioane să își adapteze lanțul de aprovizionare și vor împiedica dezvoltarea bazei de furnizori britanici, scrie News.ro.

Airbus, care fabrică în Marea Britanie aripi pentru toate avioanele sale de pasageri, a arătat că ieșirea imediată și concomitentă a țării de pe piața unică a UE și din uniunea vamală și fără o perioadă de tranziție convenită va duce ”la perturbarea și întreruperea gravă” a producției companiei.

CFR Călători introduce de la sfârșitul lunii iunie „Trenurile Soarelui” – peste 40 de trenuri vor avea legături directe din toată țara cu Marea Neagră, Delta Dunării și retur CITEȘTE ȘI CFR Călători introduce de la sfârșitul lunii iunie „Trenurile Soarelui” – peste 40 de trenuri vor avea legături directe din toată țara cu Marea Neagră, Delta Dunării și retur

”Simplu spus, lipsa unui acord amenință în mod direct viitorul Airbus în Marea Britanie”, a declarat directorul operațional al Airbus Commercial Aircraft, Tom Williams.

Airbus intensifică măsurile de reducere a riscurilor, a anunțat compania în comunicat, fără să ofere alte informații.

Airbus este cel mai mare constructor de aeronave în Marea Britanie și principalul exportator de componente pentru industria aerospațială civilă. De asemenea, este cea mai mare companie din industria spațială și un furnizor major de sateliți de comunicații și aeronave pentru armata britanică.

Grupul deține 25 de fabrici și centre de dezvoltare în Regat, cu peste 14.000 de angajați direcți. Rețeaua de aprovizionare din Marea Britanie este formată din peste 4.000 de furnizori, care au împreună mai mult de 110.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
brexit