Alfa Romeo confirmă numirea designerului care a creat noul logo al Dacia

Alfa Romeo confirmă numirea designerului care a creat noul logo al Dacia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2021

Informațiile neoficiale privind instalarea lui Alejandro Mesonero Romanos, cel care a contribuit la designul Dacia Bigster și a creat noul logo al mărcii românești, în fruntea designului Alfa Romeo au fost confirmate de marca italiană, care l-a anunțat oficial pe spaniol în noua funcție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În aprilie, acesta a demisionat rapid din grupul Renault.

Marca premium italiană Alfa Romeo va avea începând cu 1 iulie un nou designer șef: cel care a deținut această funcție, pentru numai șase luni, la Dacia. În această poziție, în care fusese adus de Luca de Meo, cu care a colaborat la SEAT timp de mai mulți ani, Mesonero Romanos a dat ultimele tușe conceptului Dacia Bigster și a creat noul logo, pe care Dacia l-a lansat luna aceasta.

Alfa Romeo confirmă numirea designerului care a creat noul logo al Dacia

Alejandro Mesonero Romanos va fi direct subordonat lui Jean Pierre Ploue, care este designer șef peste întreg grupul Stellantis, din care face parte și Alfa Romeo.

Deși obiceiurile de prezentare a designerilor, atunci când se mută de la o marcă la alta, includ și trecerea în revistă a companiilor anterioare ale celui anunțat, Ala Romeo nu suflă o vorbă despre Dacia, în biografia lui Mesonero, mulțumindu-se să-i prezinte cele mai importante creații, de la SEAT și Cupra.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia

„Se va concentra pe un refresh la Alfa romeo, conducând procesul de electrificare și modernizare, la o marcă iconică ce a obținut victorii legendare în cei 110 ani de istorie”, transmit cei de la Alfa Romeo în anunțul oficial de confirmare a designerului.

„Alejandro reprezintă o mare oportunitate pentru Alfa Romeo. Alejandro Mesonero Romanos este un entuziast al mașinilor și a făcut o treabă extraordinară la Cupra. Echipa de design și eu suntem nerăbdători să lucrăm cu el”, a declarat și Jean Pierre Ploue, cel care conduce toate echipele de design din Stellantis și care va supraveghea îndeaproape și marca DS.

Și CEO-ul Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, a transmis că este „fericit să se refere la viitoarele provocări de la Alfa Romeo cu un gânditor precum Alejandro Mesonero Romanos”.

Desingerul Alejandro Mesonero Romanos este absolvent al celei mai renumite școli de design din lume, Royal College of Art din Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
alejandro mesonero romanos
designer dacia
designer alfa romeo