Alianța BMW-Intel-Mobileye va testa 40 de mașini autonome din a doua jumătate a anului

Alianța BMW-Intel-Mobileye va testa 40 de mașini autonome din a doua jumătate a anului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2017

Alianța formată din BMW, Intel și Mobileye va începe testarea unei flote de 40 de mașini fără șofer din a doua jumătate a acestui an, au anunțat cele trei companii, la evenimentul Consumer Electronics Show (CES), potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Flota va fi formată din mașini BMW seria 7, echipate cu sofware dezvoltat de companiile din domeniul tehnologiei Intel și Mobileye. Testele vor fi făcute pe diferite drumuri la nivel mondial, începând cu SUA și Europa.

Colaborarea BMW cu producătorul de procesoare Intel și compania israeliană Mobileye, care produce sisteme de monitorizare și avertizare pentru evitarea accidentelor, în scopul dezvoltării unor mașini autonome, a fost anunțată în vara anului 2016.  Mașinile rezultate în urma acestei alianțe ar putea fi lansate pe piață în 2021. Colaborările între companii din domeniul tehnologie și jucători din industria auto au devenit ceva obișnuit, în contextul în care dezvoltarea mașini autonome necesită cunoștințe din ambele segmente.

Ieri, Reuters a scris că, potrivit unei cereri depuse la Autoritatea germană din domeniul concurenței, Intel este interesatăsă cumpere o participație la compania de hărți digitale HERE, controlată de BMW, Audi și Mercedes.

Intenția de a face o astfel de achiziție este, cel mai probabil, legată tot de mașinile autonome. Serviciile de cartografiere și sistemele de navigație sunt un element esențial pentru a produce mașini care nu necesită intervenția umană pentru a se deplasa corect și în condiții de siguranță.

Ford renunță la o investiție majoră în Mexic după criticile lui Trump CITEȘTE ȘI Ford renunță la o investiție majoră în Mexic după criticile lui Trump

În noiembrie, Baidu, compania care deține cel mai mare motor de căutare din China, și BMW au încheiat colaborarea în domeniul  dezvoltării mașinilor fără șofer, care presupunea unirea forțelor în scopul cercetării și testarea unor automobile pe străzile din SUA și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
bmw
mobileye
here
fara sofer
auto
teste
alianta
ces
masini autonome