Angajații Automobile Dacia primesc bonusul de profit. De 33 de ori mai mic decât colegii de la Mercedes

Angajații Automobile Dacia primesc bonusul de profit. De 33 de ori mai mic decât colegii de la Mercedes
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 ian 2022

Angajații fabricii de automobile Dacia din Mioveni vor primi în această perioadă bonusul negociat prin contractul colectiv de muncă, aferent profitului obținut de companie în anul anterior. Suma este mai mică de 200 de euro, conform profiturilor și proporțional cu salariile celor din fabrică, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Sindicatele de la Automobile Dacia SA au negociat cu patronatul ca în perioada de început a anului să fie plătită o primă corespunzătoare profitului obținut de companie în 2021. Suma se ridică la circa 900 de lei net, conform acordului încheiat la sfârșitul anului trecut.

În 2021, angajații uzinei Dacia de la Mioveni vor beneficia de majorări salariale cu până la 400 de lei, în acest an, pentru operatori, de 300 de lei plus 1,8% pentru personalul TESA, și de 5,4% pentru personalul TESA superior, potrivit acordului semnat de Automobile Dacia și de Sindicatul Autoturisme Dacia. Toate creșterile vor fi făcute în etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie, cu excepția personalului TESA care va primi a doua majorare în luna iunie.

INFOGRAFIC Vicepreședintele Dacia ne-a explicat cum a salvat Spring vânzările: Am pierdut circa 100.000 de automobile. Urmează trei noi modele și motoare hibrid CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Vicepreședintele Dacia ne-a explicat cum a salvat Spring vânzările: Am pierdut circa 100.000 de automobile. Urmează trei noi modele și motoare hibrid

Angajații vor mai primi un bonus de 300 de lei în septembrie, o creștere a valorii tichetelor cadou de 8 martie și de Crăciun, la 100 de lei fiecare, iar valoarea salariului minim din companie va crește la 2.750 lei.

Valoarea primei de rezultat de la Dacia este de 33 de ori mai mică decât prima anunțată de Mercedes pentru angajații săi, 6.000 de euro, pentru 2022, chiar dacă prețul unui Sandero este de numai 5-6 ori mai mic față de cel al unui Mercedes mediu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
prima dacia profit
bonus rezultat fabrica dacia
contract colectiv dacia