Aproape 200 de aeroporturi din Europa sunt în pericol de insolvență

Aproape 200 de aeroporturi din Europa sunt în pericol de insolvență
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2020

Aproape 200 de aeroporturi din Europa se vor confrunta cu posibilitatea intrării în insolvență în următoarele luni, dacă traficul de pasageri nu începe să își revină până la finele anului, a anunțat marți Consiliul Internațional al Aeroporturilor din regiunea Europa (ACI Europe), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr estimat de 193 de hub-uri europene sunt considerate "aeroporturi în pericol de insolvență", susține ACI Europe, adăugând că acestea contribuie la o activitate economică care creează 277.000 de locuri de muncă și 12,4 miliarde de euro din PIB-ul european, scrie Agerpres.

Urgent Cargus angajează peste 1.000 de persoane în toată țara până la sfârșitul anului. Compania a înregistrat creșteri de peste 33% în perioadele de pandemie și izolare și acum se pregătește de Black Friday CITEȘTE ȘI Urgent Cargus angajează peste 1.000 de persoane în toată țara până la sfârșitul anului. Compania a înregistrat creșteri de peste 33% în perioadele de pandemie și izolare și acum se pregătește de Black Friday

Aeroporturile în pericol de insolvență sunt în principal mici aeroporturi regionale, cu mai puțin de cinci milioane de călători pe an, a căror închidere ar avea un impact mult mai mare asupra locurilor de muncă locale, a precizat un purtător de cuvânt de la ACI Europe pentru Reuters.

În paralel, marile aeroporturi europene consumă și ele lichidități într-un ritm nesustenabil, în condițiile în care primele 20 de aeroporturi europene au acumulat datorii de 16 miliarde de euro, echivalentul a aproape 60% din veniturile lor dintr-un an normal, subliniază ACI.

Datele ACI arată că traficul de pasageri la aeroporturile europene a scăzut cu 73% în ritm anual în septembrie, cu 172,5 milioane de pasageri pierduți. Numărul total de pasageri pierduți începând din luna ianuarie 2020 a ajuns în prezent la 1,29 miliarde.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
insolventa