Aproape 300 de taximetriști protestează în Piața Constituției împotriva Uber, Bolt și Clever

Aproape 300 de taximetriști protestează în Piața Constituției împotriva Uber, Bolt și Clever
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2019

Aproape 300 de taximetriști protestează, marți, în Piața Constituției din București, împotriva proiectului de lege care reglementează activitatea platformelor de ridesharing precum Uber, Clever și Bolt. Protestul este autorizat până la ora 15.00.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat luni că reia protestele pentru a le cere autorităților din România să respecte legea, astfel că transportatorii autorizați vor ieși din nou în stradă, cu 800 de mașini, în Piața Constituției, marți, 18 iunie, între orele 9.00-15.00, scrie News.ro.

VIDEO Turcia prezintă, la Paris, proiectul unui avion \ CITEȘTE ȘI VIDEO Turcia prezintă, la Paris, proiectul unui avion "invizibil" propriu

Marți, în Piața Constituției s-au adunat aproape 300 de taximetriști. Aceștia nu scandează, dar protestează împotriva proiectului de lege care reglementează activitatea platformelor de ridesharing. Protestul este autorizat până la ora 15.00.

Transportatorii consideră că proiectul este ”o formă mascată de a face concurență neloială taximetriștilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare”. Ei afirmă că proiectul de lege pentru care au făcut lobby companiile va genera discriminări ”grave și nelegale”.

Vineri, COTAR a atras atenția asupra implicării active a Consiliului Concurenței în modificarea legislației în ”favoarea unor companii pe care declară că le protejează”.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat luni, pentru News.ro, ca reacție la declarațiile COTAR, că obiectivul instituției este grija față de consumatori și protecția acestora, mai ales în urma creșterii concurenței pe anumite piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
protest taximetrisit
uber
clever