Audi a mărit bateriile pentru o parte din modelele plug-in hybrid

Audi a mărit bateriile pentru o parte din modelele plug-in hybrid
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mar 2021

Modelele Audi Q5, A6 și A7, cu motorizările plug-in hybrid, vor avea baterii de capacitate mărită, care vor asigura o autonomie electrică extinsă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi a introdus o actualizare pentru modelele din gamă care beneficiază de propulsie hibrid cu încărcare. Este vorba despre Q5, A6 și A7 în versiunile TFSI e, cele care au motorizări hibride cu încărcare la priză și care intră în zona de top a automobilelor de acest tip. Bateriile anterioare, de 14,1 kWh, au fost înlocuite cu baterii de 17,9 kWh, astfel că autonomia electrică a acestora va urca până la 91 de kilometri, în regim NEDC sau 73 km în regim WLTP.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

În plus, modelul Audi A6 Avant primește versiunea 50 TFSI e quattro (la un preț de pornire de 61.790 euro). Mai exact, modelele cu baterie de 17,9 kWh vor fi Q5 și Q5 Sportback, A6 Sedan și Avant, precum și A7 Sportback. Capacitatea de încărcare maximă este de 7,4 kW, ceea ce înseamnă că timpul de încărcare a bateriei va fi de aproximativ două ore și jumătate, dacă este conectată la o stație care să asigure capacitate necesară. Audi precizează faptul că bateria folosită pe aceste modele nu și-a schimbat dimensiunile, deși are o capacitate mărită, așadar nu sunt afectate spațiile de depozitare sau spațiile pentru pasageri.

Versiunea nouă de motorizare introdusă pe A6 Avant este echipată cu motorul 2.0 TFSI și un motor electric de 105 kW, puterea cumulată fiind de 220 kW, respectiv 299 CP.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Audi mai introduce o noutate pe sistemul PHEV al acestor modele: este vorba despre un nou mod de operare a sistemului hibrid, numit „Charge”, care se adaugă modurilor EV, Auto și Hold. Acesta permite încărcarea bateriei direct de la motorul pe benzină, astfel încât bateria să fie complet încărcată la intrarea într-o zonă cu restricții, cum ar fi rularea exclusiv electrică.

Audi are în gama sa în total 11 modele hibrid cu încărcare, pe lângă cele șase actualizate acum, fiind oferite clienților versiuni PHEV pentru A3 SPortback, Q3 și Q3 Sportback, Q7, Q8 și A8, ale căror baterii rămân deocamdată neschimbate.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
motor hibrid
phev
plug in hybrid
audi a6 hibrid
audi q5 hibrid