Audi, amendă substanțială pentru încălcarea legislației în cazul motoarelor V6 și V8 diesel. Dosarul a fost închis

Audi, amendă substanțială pentru încălcarea legislației în cazul motoarelor V6 și V8 diesel. Dosarul a fost închis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 oct 2018

Procurorii germani din Munchen au aplicat o amendă administrativă de 800 de milioane de euro companiei Audi AG, pentru „încălcări de la cerințele legislative”, iar compania a acceptat amenda, precizând că „își asumă responsabilitate”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dosarul motoarelor diesel V6 și V8 a ajuns la un final agreat de toate părțile, prin aplicarea unei amenzi administrative de către procurorii germani care au investigat acest dosar. Este vorba despre motoarele diesel V6 și V8, de 3.0 litri și 4.0 litri, a treia generație, prezente pe modele fabricate în ultimii 3 ani.

Compania a anunațat anterior că a cooperat cu KBA, autoritatea federală de transport, fiind trimis un dosar cu propriile investigații care însumează 750.000 de pagini. KBA a trimis până acum 7 notificări companiei pentru actualizarea softurilor de la aceste motoare pentr a fi conforme cu legislația. În Germania numărul pe care Audi s-a obligat să le recheme s-a ridicat la 370.000 de unități.

Anunțul oficial al companiei precizează că amenda de 800 de milioane de euro va afecta în acest an veniturile și va contribui, în consecință, la reducerea profiturilor Volkswagen AG, care deține integral Audi AG.

Audi a anunțat rezilierea contractului cu CEO-ul Rupert Stadler, aflat în arest preventiv. Nu au fost comunicate condițiile financiare de despărțire CITEȘTE ȘI Audi a anunțat rezilierea contractului cu CEO-ul Rupert Stadler, aflat în arest preventiv. Nu au fost comunicate condițiile financiare de despărțire

Amenda aplicată de procurori a fost aplicată pentru neglijență (5 milioane de euro) și taxare a beneficiilor economice (Abschöpfung wirtschaftlicher Vorteile), în valoare de 795 milioane euro. Odată cu aplicarea acestei sancțiuni, dosarul motoarelor diesel este închis.

Cazul Audi nu are legătură cu scandalul diesel al motoarelor VW care a pornit în 2015, în SUA, și care a condus la amenzi mult mai mari și despăgubiri acordate cumpărătorilor de automobile cu motoare diesel ce aveau instalate dispozitive de manipulare a emisiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
v6
v8
tdi
diesel
amenda audi
3.0 tdi