Audi oferă carduri clienților modelului e-tron, pentru plata curentului în stațiile IONITY. Care sunt tarifele

Audi oferă carduri clienților modelului e-tron, pentru plata curentului în stațiile IONITY. Care sunt tarifele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 ian 2020

Audi anunță prețul la care clienții noului autmobil complet electric e-tron vor cumpăra energie electrică sau, mai bine zis, la care își vor încărca mașinile cu ajutorul cardurilor de client în rețeaua europeană IONITY.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi a lansat în 2019 nu doar modelul electric e-tron, ci și serviciul de încărcare oferit clienților. Acesta va avea acces la rețeaua IONITY, dezvoltată de mai mulți parteneri în 24 de țări europene. Rețeaua nu va avea stații și în România. IONITY este un joint venture al producătorilor de automobile din Germania (BMW, Daimler, Ford și Grupul Volkswagen, cu mărcile Audi și Porsche) și are ca scop instalarea de stații de încărcare rapide de-a lungul Europei, pe principalele autostrăzi, și oferirea de carduri de încărcare clienților mărcilor partenere. Rețeaua IONITY este deschisă oricărui șofer de automobil electric, contra cost, în timp ce clienții mărcilor partenere pot folosi carduri de client.

În acest moment, Audi a lansat serviciul de încărcare per KWh, la un preț de 31 de cenți, un preț cu discount, după cum anunță compania. Potrivit Audi, clienții vor avea la dispoziție 135.000 de puncte de încărcare, în cele 24 de țări, stații ce aparțin a peste 400 de furnizori diferiți. Dintre acestea, se remarcă stațiile IONITY, care au capacități de încărcare mari.

Audi susține că va avea două tarife diferite. Tariful de oraș a fost gândit pentru cei care fac naveta și este de 4,95 euro pe lună, la care se adaugă 7,95 euro la fiecare încărcare la stații de 22 kW și 9,95 euro la stații de curent continuu, de până la 150 kW, indiferent de durata și cantitatea de energie încărcată. Pentru cei care călătoresc des la distanțe mari, Audi recomandă tariful de tranzit. Acesta este de 17,95 euro pe lună, cu 31 de cenți pe kWh, cu o ofertă de un an gratis pentru clienții Audi e-tron. Prețurile sunt valabile pentru orice țară care are stații IONITY, dar clienții își pot încărca în același timp bateriile la prețurile locale, dacă doresc acest lucru.

Elon Musk încearcă să tempereze temerile legate de impactul ecologic al fabricii care va fi construită în Germania CITEȘTE ȘI Elon Musk încearcă să tempereze temerile legate de impactul ecologic al fabricii care va fi construită în Germania

Sistemul de navigație și aplicația myAudi oferă informații și bavigație către punctele disponibile de încărcare. Aplicația poate fi folosită pentru plată similar cu cardul Audi și oferă informații despre nivelul de încărcare.

Pentru a utiliza serviciile de încărcare, clienții trebuie să se înregistreze în portalul myAudi și să încheie un contract. Facturarea se face la sfârșitul lunii, automat, iar istoricul poate fi consultat în myAudi.

Audi e-tron consumă 26,6 - 22,4 kWh/100 km, în ciclu WLTP, potrivit datelor oficiale ale producătorului.

Rețeaua IONITY a depășit deja 200 de stații și numărul lor crește permanent. Țările cu cea mai mare densitate de stații sunt Germania, Franța, Austria, Olanda, Norvegia, Belgia, Danemarca, Suedia, dar și Ungaria și Spania. În România nu este prevăzută nicio astfel de stație, cel puțin pentru prima parte a proiectului, care ar trebui să cuprindă circa 400 de stații cu 6 puncte de încărcare fiecare, și care ar trebui să fie gata la finele acestui an. În țara noastră sunt planificate, în schimb, 40 de stații ale altui proiect, Next-e.

Pentru încărcarea fără carduri de clienți, rețeaua IONITY percepe un tarif fix de 8 euro pentru fiecare încărcare și 79 de cenți pentru fiecare kWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
statii incarcare masini electrice
ionity
audi e-tron
pret incarcare masina electrica
masini electrice