Audi și Airbus au cerut aprobare pentru a testa taxiuri aeriene

Audi și Airbus au cerut aprobare pentru a testa taxiuri aeriene
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2018

Audi și partenerul său Airbus au trimis o scrisoare de intenție către autoritățile germane pentru a testa taxiuri aeriene în zona orașului Ingolstadt, acolo unde se află sediul central și cea mai importantă fabrică a mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Audi vrea să testeze taxiuri aeriene, împreună cu partenerii de la Airbus, cu care dezvoltă astfel de vehicule. Compania a trimis autorităților o scrisoarede intenție prin care solicită autorizații pentru efectuarea de teste aeriene cu aparate de zbor. Zborurile ar urma să se desfășoare în zona orașului Ingolstadt, deasupra și în jurul permietrului orașului.

Informația a fost publicată nu de companie, ci de autorități, care au anunțat că direcția în care se poate dezvolta sistemul de transporturi poate decongestiona traficul de pe șosele și să deschidă noi posibilități de creștere pentru industria hig-tech a țării.

Uber i-ar putea plăti pe unii șoferi pentru a folosi vehicule electrice CITEȘTE ȘI Uber i-ar putea plăti pe unii șoferi pentru a folosi vehicule electrice

„Taxiurile zburătoare nu mai sunt o viziune, ci ne pot duce într-o nouă dimensiune a mobilității”, a declarat ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer. „Sunt o uriașă oportunitate pentru companii și startup-uri care dezvoltă deja acest tip de tehnologie”.

Parteneriatul dintre Audi și Airbus, împreună cu Italdesign, a generat deja un concept, Pop.Up Next, un vehicul ultra ușor, cu două locuri, sub forma unei cabine ce se poate atașa unui automobil sau unei drone.

Un alt parteneriat, cel dintre Intel și Daimler, a construit un concept, Volocopter, sub forma unei drone destinate transportului de pasageri.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
airbus
taxi aerian
drona