Audi va produce mașini electrice premium în China împreună cu grupul local FAW

Audi va produce mașini electrice premium în China împreună cu grupul local FAW
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 ian 2021

Audi, marcă premium a grupului german Volkswagen AG, va produce mașini electrice în China, printr-o societate mixtă înființată cu FAW, al treilea și cel mai vechi grup auto chinez, după cum anunță compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi, marcă premium a grupului german Volkswagen AG, va produce mașini electrice în China, printr-o societate mixtă înființată cu FAW, al treilea și cel mai vechi grup auto chinez, după cum anunță compania.

Consiliul de Adminsitrație și Consiliul de Supervizori ai Audi AG au confirmat că Changchun va fi cartierul general al noii companii Audi FAW, în nord-estul Chinei. Audi AG și Volkswagen Group China vor deține 60% din noua companie, care va produce local vehicule electrice Audi, dezvoltate pe platforma PPE, care aparține Audi și Porsche. Uzina ce va fi construită a fost evaluată la circa 5 miliarde euro

Pentru FAW este o oportunitate uriașă să concureze cu rivalii chinezi Geely și SAIC, pe piața automobilelor electrice. În același timp, Audi își va extinde prezența pe piață în cadrul parteneriatul mai vechi pe care îl are cu FAW, prin intermediul Volkswagen Group.

„Cu noua companie Audi – FAW din Changchun, extindem mai departe prezența noastră pe piața chineză și ne întărim poziția ca producători de mașini complet electrice premium, printr-o producție locală”, a declarat Markus Duesmann, CEO al AUDI AG, care coordonează direct și activitatea din China a mărcii. El a precizat că primul automobil al noii companii Audi FAW va ieși de pe liniile uzinei în 2024. Compania va deveni fucnțională în primul trimestru al acestui an, după semnarea documentelor oficiale, însă numai după aprobările autorităților chineze. Vânzările automobilelor AUDI electrice vor fi realizate prin rețeaua de vânzări FAW Audi Sales Co Ltd, cea care vinde în prezent modele Audi produse local și cele importate din Germania.

În urma acestui parteneriat, Audi va ajunge la 12 modele produse local, iar din 2022, vor începe să fie fabricate și automobilele cu al doilea partener Audi din China, SAIC.

Potrivit datelor oficiale, Audi a vânzut până acum, de la intrarea pe piața din China, aproape 7 milioane de ani. În 2020, volumul de mașini Audi livrate clienților chinezi s-a ridicat la 727.358 unități, un record pentru marca germană în cei peste 30 de ani de activitate în China.

Carlos Tavares, în prima conferință ca CEO al Stellantis: Nu vom închide fabrici. Nu vom închide mărci CITEȘTE ȘI Carlos Tavares, în prima conferință ca CEO al Stellantis: Nu vom închide fabrici. Nu vom închide mărci

Marca chineză FAW are volume mult mai mari, specifice unei mărci chineze, însă prerțul acestora este cu mult sub cel al mașinilor germane. În 2020, FAW a vândut peste trei milioane de vehicule în 2020, din care 200.000 au fost vândute de marca premium Hongqi, care intenționează să lanseze propriile versiuni electrice.

Conform datelor Agenției Internaționale a Energiei (IEA), pe șoselele din întreaga lume circulau în 2019 aproximativ 7,2 milioane de vehicule electrice, iar 47% dintre ele erau în China.

Potrivit Asociației Producătorilor Auto din China (CAAM), vânzările de automobile electrice și hibride au crescut anul trecut cu 11%, la 1,37 milioane de unități, iar pentru acest an CAAM se așteaptă la livrări de 1,80 milioane de unități pe piața chineză.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
mașini electrice