Austria - decizie istorică: renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria - decizie istorică: renunță la extinderea  rețelei de autostrăzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2021

Austria va renunța, sub impulsul Verzilor, la mai multe proiecte de extindere a rețelei de autostrăzi pentru a combate încălzirea globală, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Mai multe șosele înseamnă mai multe mașini și mai mult trafic", a declarat ministrul pentru protecția climei, Leonore Gewessler, responsabilă și cu transportul, scrie Agerpres.

Grindeanu, despre TAROM: Facem eforturi să rămână o companie a românilor CITEȘTE ȘI Grindeanu, despre TAROM: Facem eforturi să rămână o companie a românilor

"Nu vreau să transmit un viitor betonat generațiilor viitoare", a adăugat reprezentanta partidului ecologist pentru a explica această alegere contestată cu virulență de celelalte trei mari formațiuni politice ale țării.

Potrivit acesteia, decizia este una "istorică" deoarece este prima dată când un guvern austriac abandonează proiecte de infrastructură pentru a-și îndeplini angajamentele de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2040.

"Îmi asum responsabilitatea", a spus ea, promițând că va ajuta la implementarea unor soluții alternative pentru îmbunătățirea mobilității.

La începutul anului 2020, ecologiștii au convenit să se alăture pentru prima dată unui guvern dominat de conservatori, cu condiția de a putea influența politica de mediu.

Leonore Gewessler se află din acel moment în fruntea acestui mare minister, care deține control asupra proiectelor de infrastructură. Ea a redus deja semnificativ prețurile la transportul feroviar.

Printre proiectele a căror încetare a fost dispusă miercuri se numără un tunel de autostradă de opt kilometri contestat de mai mulți ani de către ONG-uri, ce urma să fie săpat sub un parc național din Viena. Proiectul a fost susținut de municipalitatea social-democrată, dar și de extrema dreaptă din opoziție și de conservatorii de la nivel federal, care au considerat că va contribui la decongestionarea capitalei și la crearea de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
autostrăzi