Autoritățile germane au efectuat percheziții la sediile Continental în ancheta privind manipularea emisiilor

Autoritățile germane au efectuat percheziții la sediile Continental în ancheta privind manipularea emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2020

Procurorii germani au extins ancheta privind manipularea emisiilor (Dieselgate) și au inclus compania Continental AG pentru rolul ei în furnizarea de componente pentru motoare, efectuând împreună cu polițiștii percheziții la sediile acesteia și ale producătorului auto Volkswagen, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Scandalul a izbucnit în septembrie 2015, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, scrie Agerpres.

INFOGRAFIC Tesla depășește Toyota și devine, în premieră, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Tesla depășește Toyota și devine, în premieră, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră

Procurorii din Hanovra au efectuat cercetări pentru a investiga modul în care automobilele echipate cu motoare diesel de 1,6 litri au încălcat reglementările de mediu, mascând poluarea excesivă. 76 de polițiști și patru procurori au verificat sedii din Hanovra, Regensburg, Wolfsburg, Gifhorn, Berlin, Frankfurt și Nurenberg, a anunțat un purtător de cuvânt al procuraturii.

"Investigăm angajații Continental pentru complicitate la fraudă și furnizarea de documentație falsă", printre cei acuzați fiind șapte ingineri și doi șefi de proiecte, a declarat procurorul Oliver Eisenhauer pentru Reuters.

Într-un comunicat, Continental informează că au fost percheziționate câteva din sediile sale și dă asigurări că va colabora cu autoritățile, fără a da amănunte suplimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
perchezitii
continental ag