Battery Valley, noua companie europeană producătoare de celule de baterii, înființată de VW

Battery Valley, noua companie europeană producătoare de celule de baterii, înființată de VW
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 mai 2022

Constructorul german de automobile Volkswagen pornește activitățile de producător de celule de baterii cu o nouă companie, complet nouă, înființată în sistemul juridic european, sub forma unei Societas Europea (SE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen a anunțat noua echipă care va conduce compania Battery Valley, dedicată producției de celule de baterii, înființată în Salzgitter. Odată cu startul producției de celule, Volkswagen intră pe lista scurtă a companiilor globale producătoare de celule pentru vehiculele electrice. Celulele sunt livrate apoi companiilor auto pentru a le asambla în pachete specifice fiecărui model, în mici uzine create lângă fabricile clasice de automobile.

Herbert Diess, CEO Volkswagen AG: „Am înființat una dintre cele mai competente echipe de baterii din lume și, prin urmare, suntem în fruntea competiției. Volkswagen are dimensiunea și puterea pentru a asigura accelerarea strategiei de mobilitate electrică cu propria sa foaie de parcurs pentru baterii.”

Compania va fi condusă dintr-un consiliu de adminsitrație format din șase membri, iar activitatea va începe la 1 iulie, urmând să acopere întreg lanțul de producție, de la achiziția de materii prime, la dezvoltarea și producția de celule, precum și managementul a șase fabrici. De asemenea, uzina va desfășura și activități de management pentru reciclarea bateriilor uzate și reciclarea în circuit închis a materiilor prime valoroase.

CEO al noii companii va fi Frank Blome, care a lucrat pentru Daimler până în 2018, când a venit la VW și se ocupă de activitatea de baterii de atunci. COO va fi Sebastian Wolf, care a lucrat pentru Bosch și Boston Consulting, precum și pentru producătorul chinez Farasis Energy, și care se va ocupa de uzinele de baterii din Europa. CFO a fost numit Kai Alexander Muller, venit de la Bank of America și Barclays, Londra, iar director tehnic va fi Soonho Ahn, care a lucrat pentru cei mai mari producători de baterii din lume, LG Chem, Samsung SDI și, ulterior, la Apple, unde a fost Global Head of Batteri Development.

VIDEO & FOTO Dacia o ia pe urmele BMW și lansează primul său model Art Car, în ediție limitată. A apelat la o artistă marocană CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Dacia o ia pe urmele BMW și lansează primul său model Art Car, în ediție limitată. A apelat la o artistă marocană

Alți doi directori, Jorg Teichman, la achiziții, și Sebastian Krapoth, la resurse umane, vor completa echipa de conducere.

În prezent, Battery Valley angajează pentru a-și extinde echipa de la circa 750 de persoane în prezent, la 1200 de angajați, în scurt timp. Sunt disponibile, astfel circa 500 de posturi vacante, dintre care 200 sunt deschise pentru persoane din afara Germaniei. Sunt căutați experți în baterii, chimiști cu experiență în domeniu, dar și ingineri în electrotehnică, planificatori de procese, personal cu experiență în industria chimică, în procese de producție.

Volkswagen și-a propus să construiască șase gigafabrici în Europa, care să livreze baterii tuturor uzinelor de autovehicule electrice ale grupului. Primele trei dintre fabrici au deja stabilită poziția: Germania, Suedia și Spania. Următoarele se află în plin proces de negociere și cercetare, prima care urmează să fie anunțată fiind cea din Europa de Est, unde sunt luate în considerare mai multe țări. Cehia se află în prim plan, însă Ungaria sau Slovacia candidează și ele, având atât condiții bune de investiții, cât și alte uzine ale grupului pe teritoriul lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
battery valley
vw baterii
fabrica baterii vw
gigafactory
gigafabrici baterii