Biden promite să înlocuiască uriașul parc auto al administrației cu vehicule electrice

Biden promite să înlocuiască uriașul parc auto al administrației cu vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2021

Președintele american Joe Biden a promis luni că va înlocui parcul auto de circa 650.000 de vehicule al guvernului cu modele electrice, în contextul în care noua administrație vrea să se concentreze pe promovarea energiilor curate, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Guvernul federal deține un parc enorm de vehicule, pe care le vom înlocui cu vehicule electrice produse chiar aici, în America, de lucrători americani", a spus Biden.

Liderul de la Casa Albă a criticat regulile actuale care permit ca guvernul american să cumpere vehicule considerate a fi produse în SUA chiar dacă au multe componente fabricate în alte țări, scrie Agerpres.

Mega-avaria europeană care a tăiat curentul în nord-vestul României și-a avut originea în Croația CITEȘTE ȘI Mega-avaria europeană care a tăiat curentul în nord-vestul României și-a avut originea în Croația

Biden a spus că va remedia deficiențele legislative care permit ca părți esențiale precum motoare sau componente din oțel și sticlă să fie produse în străinătate pentru vehicule considerate a fi fabricate în SUA.

Casa Albă nu a răspuns imediat întrebărilor Reuters despre perioada în care va fi prevăzută înlocuirea actualelor vehicule. Costul schimbării întregului parc auto al administrației este estimat la cel puțin 20 de miliarde de dolari.

Biden a semnat luni un decret care îndeamnă guvernul federal să achiziționeze mai multe bunuri și servicii de la companii americane, însă ordinul executiv nu abordează și achiziția de vehicule electrice.

În 2019, guvernul american deținea 645.000 de vehicule, care aveau la bord 7,24 miliarde de kilometri și consumau 1,4 miliarde de litri de benzină și motorină, conform General Services Administration (GSA). Guvernul american a cheltuit 4,4 miliarde de dolari cu costurile vehiculelor federale în 2019, a precizat GSA.

Din totalul vehiculelor guvernului, numai 3.215 erau modele electrice în iulie 2020, conform GSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
biden
vehicule electrice