Blue Origin amână cu un an prima lansare a rachetei sale New Glenn, până la sfârșitul lui 2022

Blue Origin amână cu un an prima lansare a rachetei sale New Glenn, până la sfârșitul lui 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2021

Blue Origin, compania miliardarului Jeff Bezos, a amânat cu un an prima lansare a rachetei sale New Glenn, până la sfârșitul lui 2022, din cauza pierderii unor contracte majore de lansare de rachete cu Pentagonul, care au fost atribuite companiilor SpaceX și ULA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Obiectivul actual al Blue Origin este ca prima lansare a New Glenn să aibă loc în trimestrul patru al anului 2022, față de termenul inițial, care este sfârșitul anului 2021, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Compania a explicat că ”ținta actualizată a zborului inaugural a fost stabilită ca urmare a deciziei recente a Space Force de a nu selecta New Glenn” pentru cea mai recentă rundă de contracte pentru lansările care au legătură cu securitatea națională.

În luna august, Departamentul pentru Apărare a atribuit companiilor SpaceX și United Launch Alliance (companie mixtă a Boeing și Lickheed Martin) contracte de ordinul miliardelor de dolari pentru lansări de rachete pe parcursul a cinci ani.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Pentagonul a selectat SpaceX și ULA  în detrimentul Blue Origin și Northrop.

”Sperăm să lansăm în viitor încărcături NSSL și rămânem dedicați să servim misiunea de apărare națională a SUA”, a afirmat joi Blue Origin, într-un comunicat.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

New Glenn este o rachetă de generație nouă dezvoltată de Blue Origin, cu un propulsor proiectat să aterizeze și să fie refolosit în mod similar rachetelor Falcon 9 și Falcon Heavy ale SpaceX.

Blue Origin anticipează că fiecare rachetă New Glenn va fi capabilă să fie lansată și să aterizeze de 25 de ori.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Racheta va fi mai mare decât oricare alt vehicul aflat în prezent în serviciu, iar compania afirmă că a investit 2,5 miliarde de dolari în dezvoltarea acesteia. New Glenn are 97,5 metri și are capacitatea să transporte o încărcătură de 45 de tone pe orbita inferioară a Pământului.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue origin
new glenn