BMW a aprobat răscumpărarea unor acțiuni în valoare de 2 miliarde de euro

BMW a aprobat răscumpărarea unor acțiuni în valoare de 2 miliarde de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 iul 2022

Producătorul german de automobile BMW a anunțat că a aprobat răscumpărarea unor acțiuni în valoare de 2 miliarde de euro, începând din iulie. Acțiunile vor fi anulate, după răscumpărare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (BMW AG) a decis să înceapă răscumpărarea de acțiuni cu o valoare de până la două miliarde de euro (prețul total de cumpărare excluzând costurile auxiliare), acțiunile răscumpărate urmând să fie în mare parte anulate, reducând corespunzător capitalul social. Această decizie a fost aprobată în Adunarea Generală Anuală din mai 2022, autorizând răscumpărarea de acțiuni de până la 10% din capitalul social în termen de cinci ani. Primul program de două miliarde de euro este programat să înceapă în iulie 2022 și să se încheie cel târziu în decembrie 2023.

Cea mai mare parte a programului se referă la acțiuni ordinare în valoare de 1,85 de miliarde de euro, restul fiind acțiuni preferențiale. 

Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil cu finanțe: "Răscumpărarea de acțiuni este o dovadă a puterii noastre financiare consistente și a lichidității solide. Cu performanța noastră operațională puternică și consolidarea completă a filialei noastre din China, BMW Brilliance Automotive Ltd., ne așteptăm să menținem o poziție puternică de lichiditate. Evaluarea noastră puternică la nivel de investiție este un factor important de succes în povestea noastră de transformare și ne angajăm în mod clar să menținem acest rating. În plus, toți acționarii noștri - inclusiv angajații - beneficiază nu numai de politica noastră de încredere în dividende, ci și de acest program de răscumpărare de acțiuni, printr-o creștere a venitului lor pe acțiune. Răscumpărările de acțiuni oferă un instrument suplimentar de a crea valoare pentru acționarii noștri și de a transmite un semnal al puterii noastre pe termen lung către piețele de capital. Continuăm să ne concentrăm pe creșterea de succes pe termen lung a companiei și pe alocarea optimă a capitalului. Ca și în trecut, investițiile necesare pentru transformarea BMW Group continuă să fie o prioritate și vor fi finanțate din cash flow operațional".

Ministrul Mediului avertizează că interzicerea motoarelor clasice ar distruge industria auto din România CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului avertizează că interzicerea motoarelor clasice ar distruge industria auto din România

Programul va fi finalizat cel târziu până pe 31 decembrie 2023, a precizat BMW, adăugând că mai multe detalii vor fi oferite la lansarea programului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
actiuni