BMW anunță o creștere de cash-flow peste așteptări, în trimestrul 3

BMW anunță o creștere de cash-flow peste așteptări, în trimestrul 3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 oct 2020

Constructorul german de automobile BMW a făcut un anunț referitor la situația fluxului de numerar al companiei după trimestrul al treilea, precizând că a fost înregistrată o creștere „peste așteptările pieței”. Anterior, anunțase și o creștere a vânzărilor în ultimul trimestru, cu aproape 9 procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit BMW Group, în trimestrul al treilea, „cash flow disponibil preliminar pentru segmentul auto al BMW AG urcă la 3,065 miliarde de euro (anul anterior: 714 milioane euro) și astfel depășește actualele așteptări ale pieței”.

Compania spune că această creștere a fost posibilă datorită unei redresări mai rapide pe mai multe piețe, ceea ce s-a concretizat printr-o creștere mai mare a vânzărilor. Măsurile de restructurare luate de actualul management au generat și „optimizarea capitalului circulant și la o reducere suplimentară a costurilor fixe și a capitalului de cheltuieli”.

BMW Group mai precizează că impactul acestei creștere a fluxului de numerar ce va fi disponibil pentru segmentul auto pentru întregul an va fi comunicat odată cu prezentarea situației trimestriale, pe 30 septembrie 2020.

Dacia a anunțat în premieră prețul modelului electric Spring CITEȘTE ȘI Dacia a anunțat în premieră prețul modelului electric Spring

De asemenea, BMW păstrează neschimbate previziunile privind câștigurile pentru fiecare segment și pentru companie.

„La 4 noiembrie 2020, BMW AG va publica detalii suplimentare cu privire la rezultatele celui de-al treilea trimestru 2020”, mai precizează anunțul făcut de compania germană.

BMW Group a raportat anterior vânzări în creștere, cu 8,6%, în al treilea trimestru din acest an, cu 675.680 de automobile livrate în această perioadă, marcând astfel revenirea în urma impactului pandemiei asupra acestei industrii. Toate piețele pe care sunt prezente mărcile companiei au cifre pozitive, cu excepția SUA.

După nouă luni, situația este mult ameliorată pentru constructorul bavarez de mașini premium, cu 1.638.316 unități livrate și o scădere care s-a redus la -12,5%, pentru cele trei mărci, BMW, MINI și Rolls-Royce.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
vanzari bmw
piata auto
bmw group livrari
vanzari mini
rolls royce