BMW confirmă că nu va exista un succesor pentru i3

BMW confirmă că nu va exista un succesor pentru i3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 sep 2019

BMW nu va lansa un succesor pentru actualul model electric i3, potrivit unei informații transmise de Pieter Nota, director de marketing al BMW Group.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW i3, unul dintre cele mai vândute automobile electrice la nivel global, va fi produs doar până la finalul vieții prezentei generații, fără să existe niciun proiect de lansare a unei noi generații, potrivit Financial Times, care îl citează pe Pieter Nota, director de marketing BMW. Modelul ar fi trebuit să beneficieze de o nouă generație în 2020. Nota a mai făcut declarații despre viitorul lui i3, în care spunea că "este dificil de spus" dacă va continua existența acestui model.

Motivul oficial al opririi dezvoltării lui i3 este legat de faptul că BMW se va concentra pe celelalte modele electrice și hibrid, planurile companiei țintind nu mai puțin de 13 noi modele complet electrice până în 2023.

„Nu există planuri concrete pentru un succesor al lui i3. Aducem acum electrificarea în mainstream”, a declarat Nota.

GRAFIC Ponderea mașinilor noi pe benzină a urcat la 71% în acest an, în România. Cota de piață a vehiculelor electrice, în creștere CITEȘTE ȘI GRAFIC Ponderea mașinilor noi pe benzină a urcat la 71% în acest an, în România. Cota de piață a vehiculelor electrice, în creștere

BMW mizează pe modelele hibride, care pot rula în regim exclusiv electric în orașe, pe distanțe scurte, dar au și o autonomie crescută, cu ajutorul motoarelor cu combustie.

BMW i3 este unul dintre pionierii pieței de vehicule electrice la nivel global, fiind lansat în 2013. Vânzările lui s-au ridicat, în 2018, la circa 35.000 de unități. Cea mai mare problemă a lui a fost însă comnpetiția extrem de acerbă. Tesla Model 3 s-a vândut în 145.000 de exemplare în 2018, iar Nissan Leaf, în aproape 90.000 de exemplare.

BMW i3 a înregistrat un volum total de 133.197 unități vândute, de la lansare, până la finele lui 2018. În 2019, volumul vândut la nivel global, după 8 luni, se ridica la aproximativ 24.000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw i3
disparitie i3
masini electrice
noua generatie i3
ix3