BMW investește 100 de milioane de dolari în extinderea celei mai mari uzine din lume, unde sunt produse SUV-urile familiei X

BMW investește 100 de milioane de dolari în extinderea celei mai mari uzine din lume, unde sunt produse SUV-urile familiei X
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 dec 2021

BMW Group va investi 100 de milioane de dolari pentru a-și extinde uzina din SUA, din Spartanburg, cea mai mare fabrică a constructorului german, locul în care sunt produse cele mai cunoscute SUV-uri ale mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina BMW din Spartanburg, cea în care sunt produse o parte din autoturismele pe care marca germană le vinde în toată Europa, va fi extinsă în urma unei investiții în valoare de 100 de milioane de dolari, după cum anunță compania. Investiția va merge către centrul logistic, care va ajunge la 93.000 de metri pătrați, aproape 10 hectare, care ar putea să se extindă în viitor.

"De aproape trei decenii, BMW a numit Carolina de Sud a doua sa casă. Această extindere a operațiunilor noastre logistice reprezintă angajamentul nostru continuu față de acest stat și va pregăti uzina din Spartanburg pentru viitor", a declarat Dr. Robert Engelhorn, președinte și director executiv al BMW Manufacturing. "Noul depozit ne va permite să ne consolidăm procesele logistice, precum și să implementăm măsuri de eficiență pentru o operațiune logistică mai durabilă."

Noul centru logistic se va deschide în 2022 și va permite uzinei să-și consolideze operațiunile de depozitare de componente și cotainere returnabile.

FOTO Kia a prezentat noua generație a crossoverului Niro CITEȘTE ȘI FOTO Kia a prezentat noua generație a crossoverului Niro

De asemenea, BMW are în curs de derulare o altă investiție, într-un centru de formare, în valoare de 20 de milioane de dolari, pe o suprafață de 6.230 de metri pătrați. Clădirea va avea mai multe săli de cursuri atât pentru dezvoltare profesională, cât și pentru formare tehnică, un amfiteatru în aer liber și un concept unic de întâlniri în aer liber și spațiu de lucru care include capacități wireless.

Începând cu 1992, BMW Group a investit în uzina din SUA peste 11,4 miliarde de dolari transformând-o în cea mai mare fabrică a companiei din lume. Uzina produce peste 1.500 de automobile pe zi și exportă peste două treimi din modelele sale către 125 de piețe globale. Timp de șapte ani la rând, BMW a fost cel mai mare exportator ca valoare din SUA. Portofoliul de modele include cinci modele BMW X cel mai bine vândute, patru modele X M și două modele X plug-in hybrid. Uzina are o capacitate de producție de până la 450.000 de automobile și are peste 11.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw investitie
bmw spartanburg
fabrica bmw